JESU LI PRETJERALI?

Je li ovo moguće? Luksuzna kuća u centru Dubrovnika prodaje se za nestvarnih 27 tisuća eura po kvadratu, a koliko tek košta namještaj...

Premda ova cijena po četvornom metru zvuči doista velika, radi se o luksuzno obnovljenoj kući
 Tonći Plzibat/CROPIX

Premda se astronomskim cijenama četvornog metra stambenog prostora u Dubrovniku više nitko ne čudi, još uvijek ima primjera od kojih se zavrti u glavi. Takav jedan dolazi iz povijesne jezgre, gdje se luksuzna nekretnina površine 175 metara četvornih prodaje za vrtoglavih 4,75 milijuna eura ili 27.140 eura po kvadratu, piše Dubrovački vjesnik.

Lokacija je doista prvorazredna na Stradunu u Boškovićevoj ulici. Kuća koja datira iz 17. stoljeća, u potpunosti je renovirana i restaurirana, a krase je kameni ukrasi, drvene grede i izvorni prozori, savršeno uklopljeni u moderan dizajn.

image
Tonći Plzibat/CROPIX

Prema opisu Agencije za promet nekretnina Dream Estates Croatia, koja prodaje ovo raskošno izdanje, jedinstvena nekretnina proteže se na četiri etaže, u prizemlju je glavni ulaz te prostor za praonicu rublja, ostavu i gostinjski WC. Unutarnje stubište vodi na drugi kat koji nudi elegantan dnevni boravak otvorenog tipa, modernu kuhinju i blagovaonicu.

Ovaj kat ima nekoliko prozora koji daju puno svjetla tijekom dana. Na trećem katu nalazi se hodnik i dvije luksuzne spavaće sobe s vlastitim kupaonicama. Potkrovlje se sastoji od velike spavaće sobe s kadom i zasebnom kupaonicom. Nekretnina je opremljena najkvalitetnijim uređajima i luksuznim namještajem te se kao takva i prodaje.

Premda ova cijena po četvornom metru zvuči doista velika, radi se o luksuzno obnovljenoj kući u kojoj navodno samo namještaj vrijedi oko milijun eura. Vlasnica ove iznimno atraktivne kuće na Stradunu navodno živi u Hong Kongu i odlučila je, eto, prodati atraktivnu kuću na Stradunu nakon opsežne obnove.

image
Tonći Plzibat/CROPIX

Ovo je jedna od najvećih ponuda za kvadratni metar u Dubrovniku, premda se svako malo pojave stanovi i kuće za koje se traži veliki iznos. Sada je veliko pitanje uspiju li ti stanovi naći kupca po toj cijeni...

Fotografije interijera kuće možete pogledati OVDJE.

Nedavno je u medijima veliku pozornost izazvao stan koji se također prodavao u Dubrovniku, a koji se nalazi u povijesnoj jezgri, Ima 49 metara četvornih, a njegova cijena iznosi 590.000 eura. To znači da se radi o 12.000 eura po metru kvadratnom, što se smatra svojevrsnim rekordom kada je stan u pitanju.

Nešto manje po metru kavdratnom traži se za stan u Lapadu, približno 92 četvorna metra za 720 tisuća eura. Budući stanar, ako želi parkirno mjesto, morao bi dodatno platiti 30 tisuća eura za garažu ili 25 tisuća eura za vanjsko parkirno mjesto. Kako je navedeno, stan se nalazi na izvanrednoj lokaciji i nudi sve što je potrebno za visoki standard života: plaže, najbolje restorane, poslovni centar grada, marinu i izvrsnu prometnu povezanost.

image
Tonći Plzibat/CROPIX

Dubrovnik slovi kao jedan od najskupljih gradova u zemlji kada su cijene nekretnina u pitanju. Prebirući ponude na oglasima, nije teško naći kuće i stanove od čijih se cijena zavrti u glavi. Jedna od takvih nekretnina je ekskluzivna vila prvi red do mora na Koločepu, površine 309 metara kvadratnih, sagrađena 2019. godine na parceli površine 1.333 kvadrata. Cijena joj je 3,5 milijuna eura.

Listajući najnovije oglase u povijesnoj jezgri Dubrovnika našli smo stan od 38 četvornih metara koji se nudi za a 400 tisuća eura, stan od 93 četvorna metra za 645 tisuća eura, a na Pilama stan od 170 četvornih metara za 1.020.000 eura, piše Dubrovački vjesnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:07