PENAVA BEZ KOČNICE

Jedan detalj s Penavine presice svima je promaknuo, a on zapravo otkriva da je u DP-u došlo do totalnog raskola!

Otprilike u isto vrijeme kad je Penava držao presicu i napadao Bartulicu, na Facebooku se oglasio Velimir Bujanec koji je blizak Mariju Radiću i Bartulici

Stipo Mlinarić, Ivan Penava i Tomislav Josić

 Damjan Tadic/Cropix

Ivan Penava danas je izveo nezapamćeni napad na stranačkog kolegu Stephena Nikolu Bartulicu. Nikad izravniji predsjednik Domovinskog pokreta nije birao riječi, izgovorio je sve i svašta na račun čovjeka koji je s njihove liste izabran u Europski parlament, a u cijeloj toj bujici spomenuo je i riječ koja je prošla ispod radara - namještaljku.

Naravno, povod je bio Bartuličino vozikanje u Ferrariju s osuđenim nasilnikom, a Penava je prvi put javno izgovorio da sumnja da ga netko minira.

- To je napad na Domovinski pokret i postavljam pitanje je li ovo namještaljka? Ovo je vrlo vrlo opasna radnja. Morat ću kao predsjednik povući poteze kako bi se znalo da prelazak preko Rubikona nije dozvoljen! - jasno je rekao Penava koji je tražio i odgovore od samog Bartulice, ali tu se pojavio novi problem.

- Zadnja dva dana mi se ne javlja, a ni osobama iz vrha stranke. Uvažavam i stres, ali vrijeme curi. Ako se ne pokaže odgovornost prema DP-u i ta doza svijesti da taj mandat koji smo otvorili pripada stranci, da ga nije dobio Stjepo Bartulica nego DP - poslao je Penava i više nego jasno upozorenje.

Na koga je konkretno mislio kada je govorio o tome da netko možda namjerno sabotira, predsjednik DP-a otkrio je odgovarajući na pitanje kolegice sa Z1 televizije.

- Budući da ste vi sa Z1 televizije, imam osjećaj da se osjećate prozvanima iz aspekta ove ekipe koja je u pozadini ... Tako da pozdravite ekipu! - rekao je Penava više nego očito aludirajući da iza napada na njega stoji TV voditelj Velimir Bujanec, ali i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić koji je rado viđen gost u Bujančevoj emisiji.

- Dijeli li gospodin Radić vaše stavove - pitali su novinari na samom kraju današnje konferencije za medije Ivana Penavu.

- Mislim da - da, ali to pitajte njega - znakovito je poručio Penava.

Otprilike u isto vrijeme kad je Penava držao presicu i napadao Bartulicu, na Facebooku se oglasio Velimir Bujanec koji je blizak Mariju Radiću i Bartulici.

U statusu je prozvao vodstvo DP-a zbog toga što će, kako je jučer objavljeno, Milorad Pupovac ipak postati predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine.

"To bi zaista bio postupak kontra povjerenja birača iskazanog na izborima za Hrvatski državni sabor i ne bi ga se moglo opisati drukčije - već kao postizbornu prijevaru", napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 14:24