BIVŠA GRADONAČELNICA KNINA

Josipa Rimac ipak neće držati govor: Ne želim biti uzrok prijepora

“Umjesto riječi, ostavljam iza sebe spomenike Oluji i Tuđmanu, muzej na kninskoj tvrđavi te velebnu crkvu”
Josipa Rimac
 Nikša Stipaničev / Hanza Media

Bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac ipak neće govoriti na središnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, premda je bila uvrštena u službeni protokol kao predstavnica domaćina Grada Knina.

Nakon što je u četvrtak za Jutarnji list izjavila kako neće odustati od namjere da uz predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović govori na proslavi 21. obljetnice Oluje, jer je to zajednički dogovor i prijedlog Grada Knina i braniteljskih udruga, u njezinom razmišljanjima došlo je do obrata te će ova njezina odluka o odustajanju biti službeno objavljena u ponedjeljak na konferenciji za novinare Vladinog Organizacijskog odbora za proslavu.

Nedostupna Josipa Rimac u petak se nije javljala na mobitel, tako da nismo mogli dobiti njezin komentar ovog naglog obrata. Novinarima portala Šibenik IN rekla je, pak, kako ne želi da zlobnici iskorištavaju njezino ime za podjele među braniteljskom populacijom i hrvatskim nacionalnim korpusom te da zbog tog razloga odustaje od govora.

Što je važnije

- Važniji mi je mir među braniteljima i građanima nego moj govor. Ove godine nema prijepora oko toga hoće li središnja proslava biti u Kninu ili Čavoglavama, nema opasnosti da će na svečanosti biti dva protokola i trebalo je smisliti novi problem, sve kako bi i uz ovu obljetnicu bila mrlja na Oluji. Neću dopustiti pojedincima, zlobnicima da nam pokvare proslavu i zato odustajem od govora. Umjesto riječi, ostavljam iza sebe spomenik Oluji u Kninu, muzej na kninskoj tvrđavi s lani otkrivenim spomenikom Franji Tuđmanu te velebnu crkvu Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta - rekla je za Šibenik In Josipa Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. listopad 2024 22:20