POČETAK U 14 SATI

JUTARNJI DOZNAJE Danas se u Ministarstvu zdravstva zbog koronavirusa održava specijalni koordinativni sastanak ministara

Vili Beroš
 Damjan Tadic / CROPIX

Zbog koronavirusa, koji se širi diljem svijeta, a dosad je njime u više država zaraženo najmanje 11.000 ljudi, u subotu u 14 sati u hrvatskom Ministarstvu zdravstva sazvan je koordinativni sastanak.

Kako smo doznali, sastanak se organizira po nalogu premijera Andreja Plenkovića, a vodit će ga novi ministar zdravstva Vili Beroš, dok bi uz njega nazočni trebali biti i drugi ministri čiji resori igraju ulogu u provođenju mjera obuzdavanja širenja zaraze.

Beroš je u petak, na dan kad je potvrđen za ministra, u Hrvatskom saboru najavio da planira kontaktirati čelnike Svjetske zdravstvene organizacije i europsku povjerenicu za zdravstvo radi koordiniranja daljnjih akcija.

- Hrvatska kao predsjedateljica Vijeća Europske unije ima određene obveze, rekao je Beroš.

- Situacija nije dobra, iz dana u dan broj oboljelih i umrlih raste, kazao je u petak ministar ističući kako je važno u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo podići stupanj pripreme za zdravstveni nadzor.

- To znači da ćemo nadzirati sve osobe koje dolaze iz potencijalno kriznih žarišta i zemalja gdje već ima oboljelih od koronavirusa i ako su bili u kontaktu s njima da budu pod nadzorom epidemiološke službe, precizirao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 01:38