ĆUDLJIVO VRIJEME

KAD SE KONAČNO VRAĆA LJETO? Pogledajte što meteorolozi DHMZ-a kažu o vremenskim prilikama koje će vladati sljedećih dana

 
 CROPIX

Ovaj iznenadni jesenski period usred ljeta svima je već pomalo dosadio. No dobra je vijest da prognostičari za naredne dane najavljuju smirivanje vremena i povratak pravog ljeta.

Iako su prvi dani srpnja u mnogim dijelovima zemlje osvanuli prekriveni oblacima, pravo ljeto uskoro bi se trebalo vratiti. Naime, Hrvatska će sutra biti u polju malo povišenog tlaka, a počet će pritjecanje toplijeg zraka.

Nakon kidanja naoblake, u Zagrebu bi u ostatku tjedna trebalo biti djelomice sunčano uz postupni porast temperature.

U Slavoniji i Baranji u ponedjeljak će biti pretežno povremeno s umjerenom naoblakom. Najviša temperatura očekuje se oko 25 stupnjeva. Ujutro se mjestimice može sniziti i do 10.

Na Jadranu također djelomice i pretežno sunčano. Uz pojačani dnevni razvoj oblaka, u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura i istočnjak, na jugu jugoistočnjak, a potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, na Jadranu između 19 i 23, a najviša dnevna od 23 do 28 u unutrašnjosti te od 27 do 31 °C uz obalu, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

DHMZ

DHMZ

DHMZ

DHMZ

DHMZ

DHMZ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:59