INCIDENT U OMIŠLJU

Kajacima isplovili pred tanker i blokirali spajanje na LNG terminal na Krku: ‘Uhićeno ih je 13!‘

Akcija je uzrokovala kašnjenje u radu terminala

Incident u Omišlju

 Fossil Free Adriatic//

Primorsko-goranska policija je u petak privela 13 osoba koje su prosvjedovale kod LNG terminala u Omišlju prilikom uplovljavanja tankera na ukapljeni plin, prosvjednici nisu imali osobne dokumente, a u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog sumnje na protupravnr radnjr.

U medijima se navodi da je riječ o međunarodnoj grupi ekoloških aktivista, koji su rano jutros kajacima isplovili pred tanker za ukapljeni prirodni plin u Omišlju na otoku Krku i satima sprječavali privezivanje broda za LNG terminal. Aktivisti se protive povećanju kapaciteta hrvatskog LNG terminala na Krku i, kažu, prosvjeduju protiv ‘fosilne industrije‘.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su da je policija rano ujutro nešto prije 4 sata, zaprimila dojavu da se više osoba nalazi u moru na kajacima, u blizini LNG terminala, prilikom uplovljavanja tankera.

Također, zaprimljena je dojava da se te osobe namjeravaju popeti na tanker, te da ih svojim postupanjem odvraćaju zaposlenici i zaštitari.

Policijski službenici su na mjestu događaja zatekli više osoba, kojima se nije mogao provjeriti identitet jer kod sebe nisu imale osobne dokumente, zbog čega je u službene prostorije privedeno 13 osoba.

Prilikom privođenja, prema jednoj osobi, koja je pružala otpor, uporabljena su sredstva prisile, tj. prenesena je zbog pasivnog otpora.

Policija provjerava identitete osoba i utvrđuje okolnosti njihovog sudjelovanja u tom događaju. U tijeku je i kriminalističko istraživanje radi postojanja sumnje u počinjenje protupravnih radnji, naveli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je pozvala hitnu pomoć radi pružanja pomoći jednoj osobi, no, nije riječ o osobi prema kojoj su uporabljena sredstva prisile, rekli su iz PU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:21