OPET KRKLJANAC

Kaos u Zagrebu, vozači su bijesni: ‘Sedam kilometara do Savske vozimo se 40 minuta! A od Poduseda... Više od sata!‘

Gužve na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Zagreb zapad i Lučko, vozi se uz povremene zastoje

Gužve u Zagrebu

 /Https://karta.hac.hr/google Maps

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Vozi se usporeno, uz povremene zastoje na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca, na brzoj cesti DC1 Solin-Klis u smjeru Splita i na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Splitu iz smjera Kaštela i Podstrane.

Od 7 ujutro na Ljubljanskoj aveniji u Zagrebu, od Z Centra do Savske ceste, što je udaljenost od našto manje od sedam kilometara, vozi se 40 minuta, javljaju nam čitatelji koji su zaglavili u gužvi.

Kaos je, kako javljaju čitatelji, i od Podsuseda prema Zagrebu.

- Sat i 5 minuta mi je trebalo do ovdje - kaže nam ljutita čitateljica koja radi kod Cibone.

Zbog vjetra su u prekidu trajektna linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ te katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Milna-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Korčula -(Sobra, Mljet)-Dubrovnik, izvijestili su iz HAK-a u srijedu.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Zbog ponegdje obilnije kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Vozačima iz Hrvatskog autokluba savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Traju radovi na sanaciji kolnika na području unutarnjeg graničnog prijelaza Bregana i vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 08:30