OTVORENO PISMO

'KARAMARKO GUŠI SLOBODU I DEMOKRACIJU U HDZ-U' Članovi HDZ-a pripremaju pobunu

Nezadovoljni stanjem u HDZ-u i smjerom u kojem stranka ide, dio članova HDZ-a preko odvjetnika Vladimira Gredelja uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Tomislavu Karamarku

ZAGREB - Nezadovoljni stanjem u HDZ-u i smjerom u kojem stranka ide, dio članova HDZ-a preko odvjetnika Vladimira Gredelja uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Tomislavu Karamarku.

Nova stranka

- Obraćamo Vam se pred ukupnom hrvatskom javnošću i ukupnim članstvom HDZ-a, iz više razloga. Prije svega, HDZ svojim imenom sugerira da se radi o demokratskoj stranci. Demokracija, pak, pretpostavlja transparentnost, javnost i slobodu govora. Kao predsjednik stranke više ste puta naglašavali potrebu izgradnje “novog” HDZ-a što smo shvatili kao “bolji, demokratičniji i slobodoumniji” HDZ, no nažalost svaki dan svjedoci smo da procesi unutar stranke idu u potpuno drugom pravcu - stoji u pismu u kojem je također i poziv za tiskovnu konferenciju zakazanu za ponedjeljak, 15. travnja, u 10.30 sati u zagrebačkom hotelu Westin. Potpisnici pisma ističu kako će upravo na toj konferenciji obavijestiti Karamarka i vodstvo stranke “o nekim od antidemokratskih procesa u HDZ-u, kako na području njihova djelovanja tako i šire”.

Nenadoknadiva šteta

- Odvjetnik Gredelj, među ostalim, na konferenciji će objasniti zašto smo se odlučili na ovakvu neuobičajenu formu komunikacije i tko smo to “mi”. Na ovaj korak odlučili smo se kako bi spriječili nenadoknadivu štetu za našu stranku jer čvrsto vjerujemo da HDZ pripada svim njenim članovima, i ne samo živima - zaključeno je u pismu potpisanom s “članovi HDZ-a”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 21:15