AKTERICA AFERE ‘NAKAZE‘

Kći šefa Hrvatskih šuma koja je napala vatrogasce državni stan kupila za 830 eura po kvadratu: Danas ga iznajmljuje

Anna je dobila pozajmicu od roditelja i pokojnog djeda koji je radio u Njemačkoj i Austriji, kaže njezin otac Nediljko Dujić

Anna i Neda Dujić (lijevo), Nediljko Dujić (desno)

 Screenshot/CROPIX

Anna Dujić, zaposlenica u šibenskoj Elektri, bivša zaposlenica Gradskog parkinga Šibenik i kći HDZ-ova šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, kupila je četverosobni stan površine 90,97 kvadrata u Šibeniku po iznimno povoljnoj cijeni od Ministarstva obrane, a sad ga koristi kao apartman za iznajmljivanje. Anna je, podsjetimo, dospjela u fokus javnosti prije otprilike mjesec dana, kad je objavljena snimka nje i njezine majke na kojoj urlaju te vrijeđaju vatrogasce i policiju.

Portal 24sata ima uvid u kupoprodajni ugovor iz ožujka 2020. iz kojeg se vidi da je spomenuti stan kupljen po cijeni od tek nešto više od 76 tisuća eura, što znači da je država četverosobni stan Anni Dujić prodala za oko 830 eura po kvadratu. Stan je plaćen jednokratno, a u zemljišnim knjigama nema tereta, što znači da nema ni kredita. Pretvoren je u uređeni apartman s četiri zvjezdice, a renta se, kako je potvrdio Dujić za 24sata, već drugu godinu.

A priča zapravo počinje ovako. U rujnu 1991. MUP je dodijelio stan na čuvanje Nediljku Dujiću, djelatniku Policijske uprave Šibenik - i to na temelju odluke o preuzimanju praznih stanova vojnih osoba. Obitelj Dujić stan je koristila 29 godina, sve dok ga nije otkupila Nediljkova kći. Isti je bio državno vlasništvo, a 1992. dan je na upravljanje MORH-u. Anna Dujić je, kao članica uže obitelji i korisnica stana, podnijela zahtjev za kupnju. Spadala je pod kategoriju "ostali korisnici" iz Odluke o prodaji stanova kojima upravlja Ministarstvo obrane.

- Anna je punoljetna osoba i ima svoj život. Taj stan sam koristio kao prognanik s još 13 članova obitelji. Nakon rata išlo se u otkup tog stana, a iz meni neznanih razloga netko je moj predmet stavio u ladicu i godinama ga držao tamo. Zašto mi je to pravo osporavano, to je pitanje svih pitanja. Taj stan koristili smo do obnove zapaljene kuće u Ićevu. Preselio sam se u Ićevo za stalno prije sedam ili osam godina. Dotad sam koristio stan s obitelji, a do kupovine 2020. tamo su živjele moje druge dvije kćeri, unuk i supruga - rekao je Dujić za 24sata.

Kako kaže, s kupovinom je sve po zakonu.

- Anna je dobila pozajmicu od roditelja i pokojnog djeda koji je radio u Njemačkoj i Austriji. Ne sjećam se točno koliko sam joj pozajmio, zatekli ste me, ali mogu provjeriti koliko je novca isplaćeno sa štednog računa. Vidljiv je cijeli tijek - zaključuje Dujić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 15:34