SLIJEDE PAKLENI DANI

Kiši ni traga: Idućeg tjedna vraćaju se nesnosne vrućine, temperature rastu i do 37°C!

 Tomislav Kristo/CROPIX

Narednih će dana biti sve toplije, temperature će idućeg tjedna dosegnuti i 37°C u unutrašnjosti, a kiše i dalje nema na vidiku.

Tako će se u hrvatskoj metropoli temperature postepeno penjati od današnjih +32 pa do 37°C koji će usijati zagrebačke ulice idućeg utorka.

I u ostatku Hrvatske bit će pretežno sunčano i vruće. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena i jaka bura, zbog kojeg će temperature biti ipak nešto manje nego u kontinentalnom dijelu. Na južnom će Jadranu te prema otvorenom moru puhati sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka sutra će biti od 15 do 20, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

U subotu će najviše dnevne u cijeloj će zemlji biti od 29 do 34°C. I u nedjelju se nastavlja sunčano i vruće vrijeme uz većinom slab vjetar.

Sljedeći tjedan donosi nam nastavak sunčanog i sušnog vremena uz daljnji porast temperatura. Noći i jutra bit će relativno ugodni, no će dnevne temperature posvuda ići preko 30°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 03:37