VELIKA ŠKRTICA

Konačno je postalo jasno zašto Hrvati plaćaju 15 posto skuplji kruh od ostatka Europe: Brojke ne lažu!

Najveću dobit ostvarila je Dubravica, čiji zaposlenici prosječno primaju 879 eura

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Evo zašto Hrvati u prosjeku izdvajaju 15 posto više za kruh od Europe - zato da bi domaća pekarska industrija, prema analizi portala Ja TRGOVAC, 2023. godinu završila s pet puta uvećanom dobiti, točnije 51,6 milijuna eura.

Do ovih je podataka portal došao na temelju izvješća i podataka iz Registra godišnjih financijskih izvještaja koji su pokazali da su pekari lani ostvarili ukupne prihode u iznosu od 934,6 milijuna eura, što je 18,4 posto više u odnosu na prethodnu godinu, te ukupne rashode od 875,7 milijuna eura, što je više za 13,1 posto.

Istovremeno, u industriji su bila zaposlena 14.792 radnika koji su prema podacima iz izvješća prosječno primali plaću u iznosu 755 eura, što je povećanje u odnosu na godinu ranije, ali je i dalje 26,6 posto manje od prosječne plaće isplaćene na razini domaćih poduzetnika.

Najveća prosječna neto plaća kod velikih poduzetnika pritom je iznosila 906 eura, što je 20,8 posto više od prosječne plaće u djelatnosti, ali i dalje 11,8 posto manje od prosječne plaće u zemlji.

Najveću dobit ostvarila je Dubravica, čiji zaposlenici prosječno primaju 879 eura.

Neto dobit industrije najveća je iskazana u posljednjih deset godina, a najveće su ukupne prihode ostvarili poduzetnici u Gradu Zagrebu.


Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 14:47