NAKON DVIJE GODINE

Konačno otkriven uzrok mutne vode u Karlovcu, građani su ljuti: ‘Ovo je sramota!‘

Preostaje još ugradnja ventila, koji su naručeni, stoga bi problem konačno trebao biti riješen kroz mjesec dana

Zamućena voda u Karlovcu

 Robert Fajt /Cropix

Karlovački vodovod je nakon dvije godine detektirao glavni uzrok zamućene vode u kvartovima Dubovac i Borlin. Smeđa i nepitka voda pojavila se zbog preasfaltiranja ključnih vodovodnih instalacija tijekom rekonstrukcije državne ceste D6, prenosi Dnevnik.hr.

- Određeni elementi, točnije ventili bili su preasfaltirani. Morali smo sami tražiti dozvolu Hrvatskih cesta da napravimo iskop kako bi oslobodili ventile. Nakon toga smo vidjeli da na liniji jednog glavnog zasuna nema. U utorak smo ugradili opnu i linijski zasun s kojim smo preusmjerili tok vode - rekao je voditelj sektora vodoopskrbe Kristijan Kolaković reporterima Dnevnika Nove TV.

image

Damir Mandić

Robert Fajt/Cropix

Dodaje da bi sada trebali biti ublaženi hidraulički udari, zbog kojih dolazi do podizanja taloga i nepitke vode. Cesta je bila puštena u promet prije dvije godine, ali još uvijek nema uporabnu dozvolu. Izvođač projekta vrijednog 50 milijuna kuna, koji je trajao više od tri godine, bila je tvrtka iz Sarajeva.

- D6, da, tu je isto bilo jako puno problema. Hrvatske ceste bile su investitor, to je njihova cesta, u postupku su pripreme dokumentacije za tehnički pregled - ograđuje se gradonačelnik Karlovca, HDZ-ov Damir Mandić.

image

Zamućena voda u Karlovcu

Robert Fajt/Cropix

Dodaje kako osobno traži da se utvrdi stvarna odgovornost u ovom slučaju. Ograđuju se i iz Hrvatskih cesta, kako piše Dnevnik.hr., navodeći da je izvođač radova nakon završetka proveo sva potrebna ispitivanja, uključujući i ispravnost vode, a onda je danom puštanja vodovoda u funkciju sva odgovornost prešla na vlasnika instalacije, ViK Karlovac.

Kolaković je najavio da još preostaje ugradnja ventila, koji su naručeni, stoga bi problem konačno trebao biti riješen kroz mjesec dana. Građani kvarta Švarča bistru vodu će vjerojatno čekati do kraja iduće godine, kad su predviđeni radovi na aglomeraciji.

- Sramota je da grad na četiri rijeke nema pitku vodu - rekla je reporterima Dnevnika Nove TV građanka Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 23:03