ODGOVOR OPORBI

Kosor: Traže prijevremene izbore jer su konačno shvatili da Vlada misli ozbiljno

Ne bih to komentirala jer imam posla, odgovorila je premijerka na pitanje o porukama sa susreta koalicije SDP-IDS-HNS da je mnogo toga što radi Vlada RH spin
 Leon Hribljan / BJELOVARSKI LIST/CROPIX

BJELOVAR - Bjelovar je prvi grad koji posjećujem nakon susreta sa Svetim Ocem Benediktom XVI., donosim vam osjećaj ponosa, pouzdanja i samopouzdanja - naglasila je premijerka Jadranka Kosor u ponedjeljak u Bjelovaru tijekom polaganja temeljnoga kamena za zgradu s 38 stanova namijenjenih stambenom zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskoga rata.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tvrdnjama koalicije na sastanku u Labinu da je mnogo toga što radi Vlada RH spin i da se treba maknuti, premijerka Jadranka Kosor je izjavila da tu nema potrebe nešto posebno komentirati.

- Vidim da stalno traže prijevremene izbore. Zapravo, kada bolje razmislim, i ne bih to posebno komentirala jer imam posla - kaže premijerka Kosor.

Na pitanje razmišlja li se u Vladi o izmjenama zakonskih odredba o pravima bivših predsjednika države kratko je rekla: - Razmišlja se o svemu i svačemu, ali to u ovom trenutku nije u središtu pozornosti rada Vlade. Opširnije je govorila o programima za snaženje gospodarstva. - Osobno ću tražiti da doznamo tko je dobio kredite kako bismo uklonili bilo kakav mogući utjecaj politike. Kredite mogu i moraju dobiti oni koji imaju šanse izvući se iz krize, kojima to može pomoći da opstanu, da čuvaju radna mjesta i otvaraju nova - poručila je J. Kosor.

Podsjetila je i na niz mjera dogovorenih na susretu s Hrvatskom udrugom poslodavaca, najavljujući očekivanje prvih dobrih rezultata novih mjera i ulaganja do deset milijarda kuna u gospodarstvo.

- Optimizam je realan i mora pratiti sve što čovjek u životu radi jer bez samopouzdanja se ništa ne može napraviti - zaključila je premijerka Jadranka Kosor.

Komentirajući na kraju i pitanje o Linićevoj tvrdnji da optužbe SDP-ovcima dolaze s Markova trga, premijerka je ustvrdila da je to nonsens.

- Te pojačane želje i prizivanja prijevremenih izbora dolaze iz činjenice da su konačno neki shvatili da Vlada misli vrlo ozbiljno. U izmjene Ustava svakako ćemo ugraditi da pretvorbeni kriminal neće zastarijevati - zaključila je predsjednica Vlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 03:37