DOŠAO JE RUJAN

Kraj ljeta stiže popodne, Celzijevi padaju i za 10 stupnjeva, poznata sinoptičarka tvrdi: ‘Zaboravite na one temperature!‘

Najviše sunčanog vremena na istoku zemlje gdje će se barem do večeri zadržati i većinom suho

Ana Bago Tomac

 /Screenshot Rtl

Meteorolozi najavljuju osjetno zahlađenje uslijed kojega bi temperature mogle pasti i za 10 Celzijevih stupnjeva. No to ne znači i kraj kupanja i ljeta jer će i u rujnu biti toplih i sunčanih dana..

‘Itekako će još biti toplih dana, no ipak neće biti ovako visokih, pa i tropskih temperatrura‘, prognozira za RTL Ana Bago Tomac.

Promjena nastupa već u četvrtak od sredine dana kad s jugozapada stiže postupno naoblačenje, ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimice kiša. Lokalno su vrlo vjerojatni i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a moguće je i nevrijeme, osobito na sjevernom Jadranu, zatim u noći na petak i u Dalmaciji.

Najviše sunčanog vremena na istoku zemlje gdje će se barem do večeri zadržati i većinom suho.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna većinom između 27 i 31, na istoku i do 33 °C.

I u petak će biti promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu. Lokalno su vrlo vjerojatni obilni i izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, posebice u prvom dijelu dana u Dalmaciji, a popodne na istoku zemlje. Poslijepodne sa zapada postupno razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjereno jugo, u prvom dijelu dana u sjevernijim predjelima prolazno i sjeverozapadnjak te bura. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 18, na Jadranu između 19 i 23. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 29 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:17