BRANKA LOZO

Kreatorica DP-ovog programa poslala članovima znakovit video: ‘Znate li zašto ću glasati za Radića? Penava je podanik!‘

‘Naš aktualni predsjednik razočarao je i iznevjerio sve glasače Domovinskog pokreta svojom podaničkom politikom prema HDZ-u‘, rekla je Lozo

Branka Lozo

 Ustupljeno Jutarnjem listu

Branka Lozo, članica predsjedništva Domovinskog pokreta te podružnice Domovinskog pokreta Grada Zagreba, obratila se u nedjelju članstvu strane i obrazložila zašto će na nadolazećim unutarstranačkim izborima podržati zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta Marija Radića i predsjednika podružnice Domovinskog pokreta Grada Zagreba Igora Peternela.

- Znate li zbog čega su upravo Radić i Peternel naši kandidati? Tako je odredio naš trenutni predsjednik Ivan Penava! Kako? Na posljednjoj sjednici Predsjedništva koja se održala uživo, bilo je to dosta davno, poimence ih je prozvao u Plenkovićevom stilu: - ‘Mario, Igor‘ prijeteći im izbacivanjem iz stranke, a znate li zbog čega? Zbog toga što su javno rekli da Domovinski pokret nikad neće podržati Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandidata Republike Hrvatske! - rekla je Lozo, inače jedna od kreatorica Programa Domovinskog pokreta.

- Naš aktualni predsjednik razočarao je i iznevjerio sve glasače Domovinskog pokreta svojom podaničkom politikom prema HDZ-u. Umjesto da bude njihov korektiv, on je sam izjavio da želi provoditi politiku kontinuiteta. Mi se s time ne slažemo, mi želimo vraćanje Domovinskog pokreta njegovim izvornim, domoljubnim i tradicionalističkim idejama u skladu sa svjetonazorom većine hrvatskog naroda - dodala je Lozo.

Unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu trebali bi se održati 31. kolovoza ove godine. Na njima će se sučeliti aktualni predsjednik stranke Ivan Penava i njegov zamjenik Mario Radić. Njih su dvojica već neko vrijeme u svađi, što zbog osobnih ambicija, što zbog viđena Domovinskog pokreta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:05