NOVO VODSTVO

Krunoslav Lukačić novi je predsjednik HNS-a, zamjenik predsjednika je bivši ministar turizma

Izbori održani u subotu označavaju novu fazu u razvoju Hrvatske narodne stranke, poručili su

Krunoslav Lukačić

 Damir Krajac/Cropix

Hrvatska narodna stranka (HNS) izabrala je novo vodstvo, za predsjednika stranke Krunoslava Lukačića, a za zamjenika predsjednika Ivana Heraka.

Moja misao vodilja, odnosno program, je nova generacija politike koju čine četiri ključne točke, rekao je Lukačić, koji je bio jedini kandidat za čelnog čovjeka stranke.

To su, nabrojao je, jačanje rada na terenu, jačanje medijske vidljivosti HNS-ovih programa, politika i projekata, kao i jačanje angažiranosti žena i mladih u politici te jačanje stranačke infrastrukture.

Vjerujem da je vrijeme za novu generaciju politike, za nove lidere koji će okupiti centar, poručio je novi predsjednika HNS-a koji će vođenje stranke preuzeti od Mirka Korotaja, v.d. predsjednika koji je HNS vodio dvije protekle godine.

image

Krunoslav Lukačić sa suradnicima

Damir Krajac/Cropix

Izbori održani u subotu označavaju novu fazu u razvoju Hrvatske narodne stranke, s ciljem usmjerenja na aktualne društvene potrebe i konsolidacije stranke kao predvodnika centrističke politike, poručili su u nedjelju iz HNS-a.

Zamjenik predsjednika HNS-a Ivan Herak dugo je u politici, početkom 90-ih bio je jedan od najistaknutijih političara IDS-a, a nakon što je isključen iz te stranke priključio se HSLS-u. Koncem 90-ih bio je ministar turizma u vladi Zlatka Mateše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. listopad 2024 11:24