VESELO U ZADRU

Lapsus zadarskog nadbiskupa: Pozdravimo našeg slavnog viteza od Pakistana!

 Luka Gerlanc / CROPIX

ZADAR - Nakon prijema u županiji general Gotovina je u pratnji Poskoka i svih gradonačelnika i načelnika u Zadarskoj županiji uputio u katedralu Sv. Stošije gdje je zadarski nadbiskup Želimir Puljić služio svečanu misu povodom Dana grada Zadra i blagdana nebeskog zaštitnika Sv. Krševana.

- Pozdravljam gradonačelnika i sve goste, osobito našeg domaćina, našeg sina, generala Antu Gotovinu, kazao je mons Puljić zahvalivši Bogu na miru i ovom zajedničkom okupljanju. Govoreći o ulozi generala i branitelja u Domovinskom ratu na čelu s dr. Franjom Tuđmanom mons Puljić je usporedio generale Gotovinu i Markača sa srednjovjekovnim vitezovima koji su velikom žrtvom u ratu i nakon njega obranili svoju i našu čast.

- A jedan je od njih danas je među nama, slavni vitez od Pakistana, oprostite, Pakoštana, Ante Gotovina, kazao je mons Puljić čiji je lapsus nasmijao okupljene.

- Vidim da ste se nasmijali, ali to vam je tako kad se naš župnik u Pakoštanima na telefon javlja "ovdje župni ured Pakistan", pa mi je to ostalo, duhovito je reagirao zadarski nadbiskup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:21