SKIDANJE IMUNITETA

LOVRO KUŠČEVIĆ EKSKLUZIVNO ZA JUTARNJI Odgovorio je boji li se istražnog zatvora i privođenja, a o skidanju imuniteta kaže: 'Neću se skrivati!'

 
Lovro Kuščević
 Tom Dubravec / CROPIX

Državno odvjetništvo (DORH) uputilo je Hrvatskom saboru zahtjev za skidanje imunitetu zastupniku HDZ-a Lovri Kuščeviću, donedavnom ministru uprave zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Lovro Kuščević ekskluzivno za Jutarnji list kaže:

- Nema nikakvog razloga da imam drugačiji tretman nego svi drugi građani Republike Hrvatske, nemam se namjeru skrivati iza imuniteta i nemam apsolutno ništa protiv da mi se skine saborski imunitet. Dapače, jedva čekam priliku da konačno iznesem svoju obranu i dokažem neosnovanost optužbi koje mi se stavljaju na teret - poručuje za Jutarnji bivši ministar uprave kojeg očekuje službena istraga DORH-a zbog sumnji na kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, nakon što mu Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskoga sabora ukine imunitet.

Na naše pitanje da komentira djela koja mu se stavljaju na teret, kaže kako je istraga u tijeku i da ne smije ništa govoriti.

Također, na upit boji li se istražnog zatvora, odnosno očekuje li privođenje, kaže da očekuje postupanje u skladu sa zakonom.

- Neka institucije rade svoj posao u skladu sa zakonom - kaže Kuščević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 21:59