NEPRAVOMOĆNE PRESUDE

Mafalani dobio devet mjeseci bezuvjetne kazne za krijumčarenje steroida i piratskih DVD-ova u zatvor u Lepoglavi

Osuđeni su i njegova majka, Armend Musliu, ubojica Juraja Bajde, kao i viši stručni savjetnik u Odjelu za tretman u Lepoglavi

Amir Mafalani

 Davor Pongracic/CROPIX

U slučaju krijumčarenja steroida, mobitela i piratskih DVD-ova s pornićima i glazbom u prostorije zatvora u Lepoglavi, na zagrebačkom Županijskom sudu upravo su donesene nepravomoćne presude.

Zbog krijumčarenja steroida i mobitela osuđen je Armend Musliu, ubojica Juraja Bajde, sina direktora slovenske naftne kompanije Petrol, koji u Lepoglavi služi 30-godišnju kaznu, a zbog krijumčarenja DVD-ova Amir Mafalani, koji se iza rešetaka našao zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, zatim Mafalanijeva majka Branka te Robert Teodor Šepak, viši stručni savjetnik u Odjelu za tretman u Lepoglavi, koji je prema optužbama unosio DVD-ove u zatvor.

Šepak je dobio bezuvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora, Amir Mafalani devet mjeseci, Musliu 10 mjeseci, a Branka Mafalani jedina je dobila uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Svi osim Šepaka priznali su krivnju, no s USKOK-om nisu sklopili nagodbe. Slučaj je otkriven početkom 2022. godine, a optužnicom je, osim navedenih četvero okrivljenika, bio obuhvaćen i Marijan Končevski, strukovni učitelj za stolare na Odjelu za rad i strukovnu izobrazbu, no on se pak prije početka suđenja nagodio s USKOK-om te je osuđen na djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu od 1,5 godina, s tim da je 6 mjeseci morao odslužiti, dok mu je ostatak kazne od godinu dana uvjetovan time da u roku od 4 godine ne počini novo kazneno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 06:32