NEMOGUĆA MISIJA

Majka koja za sina jedinca traži stan nasmijala internet, njezinu agoniju prolaze mnogi: ‘Neka mi ga ne vraćaju bez diplome...‘

U Splitu je nemoguće naći pristojan studentski stan, poručuje

Ilustracija

 Tom Dubravec/Cropix

‘Ja da imam stan u Splitu, ja bih ti ga besplatno dala, nakon ovakvog objašnjenja...‘

To je tek jedan u nizu sličnih komentara na objavu jedne majke koja preko Facebooka traži stan za sina studenta u Splitu. Znamo kako je to postala skoro pa nemoguća misija, cijene su astronomske, a gomila najmodavaca uvjetuje da se iz stana iziđe već u svibnju, najkasnije u lipnju, baš kad studenti imaju ispitne rokove, piše Slobodna Dalmacija.

Zato je lako razumjeti agoniju kroz koju prolazi majka splitskog studenta dok za svoga jedinca i cimera mu traži stan. Mnoge je nasmijao njezin status, mnogi su ga i podijelili, a mi se nadamo da će akcija uroditi plodom.

Evo što Zadranka piše.

"Ovo je oglas, apel, proza ili kako god.

TRAŽIM STAN U SPLITU za dva studenta. Jedan od njih je moj jedinac, ljubi ga majka pripametnog. PRVI PROBLEM je što sam posvađana sa svitom u kojem mater za odraslog sina traži išta, a kamoli stan. Ja sam njegovih godina od moje Bibe dobila autobusnu kartu, par teća, pijata, akvarij s ribicom i savjet prije ulaska u bus: ‘Ako si mislila da ćeš na pamet prolaziti i fakultet, zaboravi. Fakultet ti se završava samo guzicom, koliko njome budeš grijala stolicu.‘ I stan sam našla na oglasnoj ploči od fakulteta. DRUGI PROBLEM je, ajmo reći, opravdanje za prvi. U Splitu je nemoguće naći pristojan studentski stan. To se po astronomskim cijenama iznajmljuju stanovi s pogledom na more, s kaminom u tinelu, s jacuzzijem na terasi, s ružama na krevetu, tropskim voćem na kuhinjskom šanku, šugamanima zamotanim u oblik labuda…

Stoga, molim sve moje prijatelje, rodbinu iz Splita, ukoliko znaju za neki pristojan stan koji ima dvi spavaće sobe, dva kreveta, kuhinju s kolom za kavu i banj s vodom da mi se jave. Poslat ću im najduhovitije stvorenje koje je nekim divnim čudom moj sin, neka mi ga ne vraćaju kući bez diplome."

‘Dok san pročita do kraja čovik već evo iznajmija stan‘, ‘Najbolji oglas ikad‘, ‘Neka tražiš i ja sam tražila za moje dvoje i ništa im nije falilo. Valjda tvoju srećicu negde kasnije čeka i dom‘, ‘Ja sam dobila kartu za autobus, kišobran, proštopane hlače, teću za iskuhavanje veša i savjet, nema kiksanja...‘, samo su neki od urnebesnih komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:11