SNIMA SE

Makarska uvela kamere koje snimaju prekršaje, u tjedan dana zabilježena 1342: Svi će dobiti kazne

Grad Makarska ističe kako su od 10. do 18. srpnja, samo u prometu, kamere zabilježile 1342 prekršaja

Makarska (arhivska fotografija)

 Ivo Ravlic/CROPIX

Nakon gotovo dvotjednog, testnog i edukativnog razdoblja, u Makarskoj bi se od utorka s naplatom kazni mogli suočiti svi čije nepropisno parkiranje i odlaganje otpada automatski zabilježe postavljene kamere.

Prekršaji koji budu zabilježeni, bit će procesuirani ili drugim riječima rezultirat će naplatom kazni, objavio je Grad na svojoj mrežnoj stranici.

Želeći suzbiti ilegalno odlaganje otpada te poboljšati protočnost prometa, Makarska je od 10. srpnja u funkciju stavila videonadzor u sklopu kojeg 20 novih kamera automatski bilježe prometne i komunalne prekršaje.

"Budući da nam kažnjavanje nije cilj, krenuli smo s testnim periodom u kojem nije bilo procesuiranja prekršaja, taj je period završio noćas u ponoć, a od utorka će prekršaji koji budu zabilježeni biti procesuirani ili drugim riječima rezultirat će naplatom kazni", navodi Grad Makarska.

Ističe i kako su od 10. do 18. srpnja, samo u prometu, kamere zabilježile 1342 prekršaja, najčešće zaustavljanje i parkiranje na pješakom prijelazu, zaustavljanje na mjestu za dostavu te kolničkom traku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2024 14:36