LUDI POČETAK SRPNJA

Mali Vakula nikad dramatičniji, njegove tvrdnje potvrdio i DHMZ: Čeka nas radikalna promjena vremena!

Nakon sunčane i vruće nedjelje, od ponedjeljka će kopnene predjele zahvatiti promjena vremena...
 Bozo Radic/cropix/Cropix

Sunčano i vruće vrijeme, nekima sparno, s temperaturom u nedjelju na kopnu mjestimice višom od 35, prekinut će u ponedjeljak pljuskovi. S njima će i osjetno osvježiti, najprije na sjeverozapadu, donosi HRT.

Sredinom tjedna nastavit će se promjenjivo oblačno i nestabilno s povremenom kišom i hladnije od prosjeka na početku srpnja. Od četvrtka s porastom tlaka naznake stabilizacije.

Na moru promjenjivo s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, osobito u utorak i srijedu, na sjevernom dijelu već u ponedjeljak poslijepodne. Dotad pretežno vedro i vruće. Izmjenjivat će se većinom maestral i umjereno jugo. Mnogi će osvježenje potražiti u moru čija je temperatura oko 25 stupnjeva.

U subotu sunčano i vruće uz rijetku naoblaku

U subotu će tlak zraka malo porasti, s juga će stići topli i suh zrak pa će atmosfera biti još stabilnija i još toplija.

Na istoku će prevladavati sunčano i vruće. Uz rijeke bi moglo biti kratkotrajne jutarnje magle, osobito u Posavini. Poslijepodne može biti lokalnog razvoja oblaka iznad gorja na zapadu. Vjetar slab.

U središnjim predjelima, uz rijetke oblake, temperatura će od jutarnjih 20-ak brzo rasti, najviša će biti između 30 i 33. Vjetar će veći dio dana izostati, na sjeveru kasno popodne lokalno umjeren jugoistočni.

U kotlinama gorskih krajeva magla će ujutro smanjivati vidljivost. Danju većinom sunčano i suho. Vjetar uglavnom slab, baš kao i na pretežno sunčanom sjevernom Jadranu. More će biti mirno, prema otvorenome uz popodnevni sjeverozapadnjak do umjereno valovito. Najviša temperatura između 28 i 32 stupnja.

U Dalmaciji će prevladavati vedro, duž obale od jutra toplo, danju vruće, osobito u unutrašnjosti. Najviša temperatura zraka bit će između 30 i 34 stupnja. Osvježenje će pružati popodnevni vjetar s mora, umjeren sjeverozapadni, zapadni i jugozapadni, ujutro ponegdje i slaba bura, a kupačima i more - temperature oko 25.

Na krajnjem jugu pretežno vedro. Najniža temperatura na obali i otocima rijetko niža od 23. Danju bi mogla porasti mjestimice i do 34 - za kraj lipnja iznadprosječno toplo, prenosi HRT.

image

Nakon sunčane i vruće nedjelje, u ponedjeljak će kopnene predjele zahvatiti promjena vremena

HRT

Nakon vikenda - promjena vremena

Nakon sunčane i vruće nedjelje, u ponedjeljak će kopnene predjele zahvatiti promjena vremena - s pljuskovima, grmljavinom i osjetnim padom temperature, i to najprije na sjeveru i zapadu. U utorak će biti još svježije, još oblačnije te i dalje nestabilno s povremenom kišom i pljuskovima. Ponegdje i s umjerenim sjevernim ili sjeveroistočnim vjetrom.

Sunčano i vruće u Dalmaciji bit će veći dio ponedjeljka dok će na sjeveru poslijepodne biti lokalnih pljuskova. Prema utorku kiša i pljuskovi sve učestaliji, rašireniji i lokalno izraženiji, osobito, čini se, u Dalmaciji. Vjetar pretežno umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. U nedjelju će ga prolazno zamijeniti jugo.To bi nekima moglo kvariti raspoloženje, prenosi HRT.

image

Nakon sunčane i vruće nedjelje, u ponedjeljak će kopnene predjele zahvatiti promjena vremena

HRT

Podsjetimo, i Mali Vakula jučer je upozorio na radikalnu promjenu vremena, a više pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 16:26