RAĐANJE NOVE STRANKE

Mario Radić o plakatima koji su osvanuli diljem Hrvatske: ‘Evo što nam to znači... A podrška Vladi? Vidjet ćemo‘

Ime nove političke opcije Radić još ne može otkriti jer se, kako kaže, nekoliko varijanti upravo testira u fokus grupama

Plakati nove stranke u nastajanju 

Nekadašnji zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić i njegova ekipa koja je DP napustila odmah nakon što su demonstrativno izašli iz dvorane kada se 31. kolovoza u zagrebačkom hotelu International biralo novo vodstvo stranke, radi punom parom na osnivanju nove stranke.

Ime nove političke opcije Radić još ne može otkriti jer se, kako kaže, nekoliko varijanti upravo testira u fokus grupama.

Do tada pažnju javnosti privlače postavljanjem brojnih jumbo plakata s porukom "Crno na bijelo".

- Crno na bijelo je naša vrlo jasna poruka da će stranka koju ćemo uskoro osnovati uvijek isporučivati ono što ćemo svojim biračima obećati. Da sve bude jasno, na stvari budu čiste, da sve bude crno na bijelo. Dakle, ono što će stajati u programu naše stranke to će biti i naše obećanje prema biračima. Što ćemo obećavati biračima, to će biti i provedeno - rekao je Radić pojašnjavajući poruku "Crno na bijelo".

U četvrtak će se održati sastanak inicijalnog odbora nakon čega će organizirati i konferenciju za novinare na kojoj će se moći doznati više o programskim ciljevima te nove političke stranke u nastajanju.

- Na konferenciji za medije ćemo objaviti smjernice djelovanja nove stranke koja će biti osnovana do kraja rujna. Užurbano pripremamo svu potrebnu dokumentaciju i pišemo program kako bismo mogli održati osnivačku skupštinu - kaže Radić.

Pitali smo ga i je li točno da će troje saborskih zastupnika koji su s njim napustili Domovinski pokret automatski ostati dio parlamentarne većine. Naime, tako nešto je dao naslutiti šef Vlade i HDZ-a Andrej Plenković govoreći u ponedjeljak o daljnjoj političkoj suradnji sa zastupnicima Domovinskog pokreta, ali i zastupnicima koji su napustili DP.

- (S Radićem je) razgovarao potpredsjednik (Tomo) Medved. Koliko ja shvaćam, i oni će podržavati Vladu i to je ono što je najbitnije - rekao je Plenković.

Radić kaže kako će njegovi zastupnici i njegova nova stranka ipak imati neke zahtjeve prema HDZ-u.

- Mi a priori ne odbacujemo podršku Vladi, sjest ćemo za stol, iznijeti svoje zahtjeve, pa ćemo vidjeti. Normalno je da moramo sad ponovno sjesti jer imamo novu situaciju i novi pregovarački tim. Ali nećemo a priori praviti krizu vlasti. Mislim da desna stranka treba biti s desnom vladom - kaže Mario Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 19:05