BOLESNA IGRICA

MASKIRANI TIP VITLAO MAČETOM Iz zabave sijao teror po Slavonskom Brodu, prijatelj sve snimao

Mladić u dobi od 19 godina pobjegao je glavom bez obzira kada je u srijedu oko 18,35 sati na pješačkom mostu iznad željezničke pruge u Slavonskom Brodu ugledao muškarca s maskom na glavi i mačetom u ruci koji se kretao prema njemu. U hipu se okrenuo i pobjegao, a kada je dovoljno odmakao nazvao je policiju i prijavio im što je vidio. Nekoliko minuta kasnije 'maskirani ratnik' u dobi od 36 godina bio je zapisan u policijski notes, kao i njegov godinu dana stariji partner koji se nalazio na mostu skriven od znatiželjnih pogleda s kamerom u ruci.

- Njih dvojica su se dogovorili kako će doći na most, pri čemu će jedan biti maskiran s mačem u ruci, a drugi će skrivenom kamerom snimati reakcije uplašenih građana kada ovaj prema njima krene s mačem - izvijestili su iz PU brodsko-posavske, koja je 'ratnika' prekršajno prijavila zbog nošenja oružja, a skupa s 37-godišnjim partnerom i za kršenje javnog reda i mira.

Neslužbeno smo doznali kako su se njih dvojica dogovorili da će snimiti reakcije i objaviti ih na internetu, a motiv im je navodno bila potencijalna zarada. Nisu pri tome očito uopće razmišljali o posljedicama svog plana, koji se mogao pretvoriti u tragediju da su kojim slučajem „napali“ nekog teškog srčanog bolesnika ili da se s druge strane eventualno našao netko tko je također uz sebe mogao imati oružje, primjerice vatreno. U svakom slučaju, bila je to neprimjerena zabava, koja je, srećom, prošla bez težih posljedica. Inače, za nošenje oružja koje je vidljivo drugim građanima predviđena je i novčana kazna od 3 do 15 tisuća kuna. Mačetu je, naravno, policija zaplijenila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:51