U HRVATSKOJ AMBASADI

Milanović i Jandroković na domjenku u Washingtonu pred summit NATO-a, jedna je stvar i površnim promatračima upala u oko

Na teritoriju SAD-a jedna drugačija slika od one na koju smo navikli...

Srdačan pozdrav Milanovića i Jandrokovića

 /Dnevnik Nove Tv/ Screenshot

Na domjenku održanom u Hrvatskom veleposlanstvu u SAD-u prisustvovali su predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, zajedno sa suprugama, a društvo su im pravili šef SOA-e Daniel Markić te ministar obrane Ivan Anušić, izvještava Dnevnik Nove TV.

Hrvatska politika, sudeći prema video prilogu, čini se složnom u Washingtonu, pred summit NATO-a, bez obzira na razlike kojima svakodnevno svjedočimo na unutarnjem planu. Isto se moglo shvatiti i prema porukama koje su uputili prisutni.

Dapače, u oko upada i pomrljiv i srdačan pozdrav predsjednika Milanovića s predsjednikom Sabora, Gordanom Jandrokovićem.

Nakon tjedana međusobnog vrijeđanja i razmjene pogrdnih riječi, u SAD-u jedna sasvim druga slika.

"Rastrgan sam između obaveze da govorim po napisanom, što je pripremio moj diplomatski savjetnik Neven Pelicarić, koji me čuva od mojih unutarnjih demona... Obično uzalud, nikad ne uspije, jer ja radim po svome", kazao je Milanović u svojem govoru i nasmijao prisutne.

Prisjetio se, naime, vremena kada je radio kao diplomat u Americi i više puta zahvalio iseljenim Hrvatima koji su se okupili u veleposlanstvu. Što je sve Milanović rekao te kako su na njegove riječi reagirali političari na domjenku i iseljeni Hrvati, pogledajte u video prilogu reportera Dnevnika Nove TV Jasmine Bojić i Hrvoja Krešića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 04:40