PROVALA NA PAGU

Misterij krađe u luksuznoj vili u kojoj je poznati Srbin ostao bez pravog bogatstva nakon partijanja na Zrću, mještani u čudu!

‘Torbice, novci, stvari, parfem Trussardi, kartica od Rolexa, satovi, novčanici, odjeću. Meni su čak gaće uzeli, a nestao je i nesseser, deodorant...‘

Baka Prase

 Marko Todorov/Cropix/

Od 7. rujna u zoru, kada je lička policija u 4:34 sati dobila dojavu o provali u luksuznu vilu u Novalji smještenoj u srcu aromatične plantaže smilja, intenzivno se traga za lopovom ili više njih koji su pokrali poznatog srbijanskog influencera Bogdana Ilića (28) poznatijeg kao Baka Prase.

Da je pokraden zajedno sa svojim prijateljima dok su bili u klubu u noći sa subote na nedjelju i slavili završetak spota kojeg je snimao sa Voyageom i koji će 13. srpnja ugledati svjetlo dana, Baka Prase je sam objavio na svojim kanalima u virtualnom svijetu.

On i prijatelji, od kojih su još dvojica državljani Srbije, dvoje ih je iz Crne Gore i jedna je državljanka Hrvatske iz Splita ostali su bez vrijednih stvari, a najveću štetu je zapravo pretrpio upravo youtuber jer su mu, među ostalim, ukrali nekoliko Rolexa, ali čak i odjeću poput gaća.

Visinu štete je, kako smo već pisali, procijenio na 250.000 eura, a kriminalisti trenutno istražuju svaki detalj koji su prikupili od informacija. Pod lupom će im se naći i osobe koje su, osim pokradene šestorke, prolazile kroz navedeno imanje za potrebe spota a njih je navodno bilo desetak. Jer, kako doznajemo, na prozorima i vratima lukuzune nekretnine s bazenom nema nikakvih vidljivih tragova provale, a dvokrilna balkonska vrata su bila otvorena kad su gosti te poznate vile, gdje dva noćenja trenutno koštaju oko 4100 eura i u vlasništvu je hrvatske tvrtke koju vode osobe iz Maribora, otišli u večernji izlazak.

image

Baka Prase na YouTubeu podijelio je kako mu izgleda stan

Screenshot/youtube/baka Prase/

- Bili smo u klubu da proslavimo uspješno snimanje hita, spota godine. Vratili smo se i saznali da nam je kuća obijena. Sve stvari su uzete. Torbice, novci, stvari, parfem Trussardi, kartica od Rolexa, satovi, novčanici, odjeću. Meni su čak gaće uzeli, a nestao je i nesseser, deodorant, Uzeli su mi stvari vrijedne oko 250.000 eura, a koje sam ponio za snimanje spota. Šlepao sam stvari do Zrća, Veliki je to bio sve trošak, ali satovi, keš.. sve radi dobrih scena. Što reći? Nezaboravan je bio taj put. Taj dan kad sam se htio odmoriti, pokraden sam. Kroz tu gajbu je prošlo nekoliko ljudi. Motamo kablove, filmove.. ja sam kupio te satove, nisu oni mene. Krivo mi je. Volio sam te satove. Skupi su, dragi su mi, radio sam za njih, rijetki su satovi. I netko ih samo tako uzme. Ali ne može život zbog toga da stane. Idemo dalje, radimo, snimamo. Pjesma mi izlazi 13. srpnja, u subotu. Jedva čekam da je čujete. Ali, moram reći vezano za pljačku. Foreznika je bila po stanu pa smo otišli u policijsku postaju oko 11 sati u nedjelju gdje sam bio tri sata, davao izjavu – rekao je Baka Prase u jednom od svojih obraćanja na Tik Toku te se ujedno zahvalio hrvatskoj policiji na profesionalnosti i brzini.

A na sve je ponudio i 25.000 eura nagrade za informacije koje će dovesti do pronalaska kradljivca.

Žitelji Novalje koji se nalaze u krugu od par kilometara jer je vila, točnije kompleks od više njih, na osami te nekih 800 metara od mora, začudili su se kad su pročitali vijest o provali na Pagu, kao i samoj visini štete. Kažu i da im je čudno da nije već otkriveno tko je lopov jer sigurno je opremljena najmodernijim sustavom kao i sve takve vrste.

- Nije nam svejedno bilo to pročitati. Odmah smo dodatno još svi oprezniji. Često po dvorištima znamo zateći veselu pripitu mladež koja je zalegla nakon provoda, ali kad ih probudimo, ustanu se i odu. Tako da ne vjerujem da bi netko od turista partijanera išao krasti. Uostalom, netko je očito znao da osobe koje su u toj vili odsjele sa sobom imaju i pravo bogatstvo pa me ne bi začudilo da se netko od regularnih posjetitelja poslužio tuđim stvarima – kaže za Jutarnji jedna mještanka Novalje. Druga se, pak, pita ako je influencer sa sobom ponio tolike vrijednosti preko granice i još k tome i gotovinu, da li je istu prijavio carinicima?

Sve u svemu, djelatnici PU ličko-senjske intenzivno rade na rješavanju slučaja koji se trenutno vodi kao krađa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 10:59