JOŠ JEDNA OPTUŽNICA ZA BIVŠEG ŠEFA HEP-a

Mravak i još četvorica iz HEP-a optuženi u slučaju Buljubašić: Znali su da je primao plaću, a dvije godine nije dolazio na posao

 Boris Kovačev/CROPIX

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je podignulo optužnicu protiv bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka te još četvorice rukovoditelja u tom poduzeću zbog slučaja ' Buljubašić'. Petero osumnjičenika se tereti da su fiktivno zaposlili povratnika iz Australije Radu Buljubašića te na taj način njemu priskrbili protupravnu korist u iznosu od 624 tisuće kuna, a HEP oštetili za 760 tisuća kuna.

Kako stoji u optužnici, Mravak, Željko Dorčić, Antun Crnić, Mladen Beljo i Aleksandar Bernik su Buljubašiću u HEP-u 2006. godine dali ugovor na neodređeno vrijeme, a koji je potrajao do kolovoza 2009. godine. Buljubašić cijelo vrijeme nije dolazio na posao iako je uredno primao plaću, a Mravak i rukovodstvo su to znali. Također su mu omogućili da otkupi stan kao zaposlenik HEP-a, po povlaštenoj cijeni . Buljubašić je cijelo to vrijeme bio zaposlenik u središnjici HDZ-a.

Ivan Mravak se već tereti da je u suradnji s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančevom i čelnikom TLM-a Ivanom Koštanom oštetio HEP za 600 milijuna kuna potpisivanjem štetnog ugovora . Mravak se zbog suradnje s USKOK-om brani sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 05:35