‘ODLAZI! ODLAZI!‘

Na Hvaru i dalje napeto: Pogledajte kakav su doček ‘lokalci‘ priredili gostima Carpe Diema, došle i jake policijske snage

Lokalci su zabranili partijanerima iz ‘Carpe Diema‘ ukrcaj na brodiće, neki nisu noćas imali gdje spavati

Prosvjed na Hvaru

 S.M.Z./Slobodna Dalmacija

Treću večer zaredom Hvarani su se okupili ispred Carpe Diema, ugostiteljskog objekta u vlasništvu Josipa Ćurkovića koji se trenutno nalazi u u istražnom zatvoru zbog napada na vlasnika restorana "Gariful" Ivana Gospodnetića i kuhara Dinka Petričevića Miju. Oba ugostiteljska objekta na rivi su radila bez ikakvih problema, javlja Slobodna Dalmacija.

U utorak je bio najmanji odaziv dosad, ali su se zato prikupljali i potpisi za peticiju kojom su okupljeni htjeli pokazati svoje mišljenje o ovom napadu.

Oko 23 sata postavljen je svojevrsan "ulaz" za brodiće koji partijanere inače vode na Stipansku (drugu lokaciju Carpe Diema), ali okupljeni su spriječili njihovo ukrcavanje i odlazak na otočić zbog čega je klub i zatvorio svoja vrata.

Vatrogascima je naloženo da uklone znakove i stupiće i prolaz je blokiran uz skandiranje i reagiranje na svaki pokušaj da se gosti ukrcaju.

image

Prosvjed na Hvaru

S.M.Z./Slobodna Dalmacija

Iako "vrata" nisu uklonjena odmah, kada je to učinjeno došlo je do velikog pljeska i povika "Bravo! Bravo!" kasnije popraćenima skandiranjem "Odlazi! Odlazi! Odlazi! Odlazi!".

U razgovoru s okupljenim turistima saznali smo kako iako razumiju specifičnu situaciju zbog kojeg neće moći uživati u partijanju, ipak se osjećaju pomalo razočarano jer je Carpe Diem na Stipanskoj svakako bio jedan od razloga za njihov dolazak u Hvar.

U posebno nezavidnoj situaciji su se našli svi oni koji su do Hvara došli iz Splita samo kako bi noć proveli u izlasku, a sada nemaju smještaj, što je nešto o čemu nam je govorio jedan od turista.

image

Prosvjed na Hvaru

S.M.Z./Slobodna Dalmacija
image

Prosvjed na Hvaru

S.M.Z./Slobodna Dalmacija

Nešto iza ponoći taxi brod koji je trebao isploviti se udaljio, a na prostoru rive je bilo i minimalno sedmero zaštitara poznatog kluba.

Na mjestu okupljanja bio je i velik broj policijskih snaga te je događaj prošao bez nekog većeg incidenta ili fizičkog obračuna izuzev nekoliko povišenih tonova između jednog turista i lokalca, javlja Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2024 23:31