NEMA LABAVO

Načelnik Tribunja: ‘Vraćamo vam ručnike, prostirke i ležaljke, ali uz jedan uvjet...‘

Ostavite li u Tribunju na plaži ručnik i tako si rezervirate mjesto, komunalni redari će vam ga odnijeti naplatiti vam kaznu

Stvari s plaže u Tribunju

 Facebook

Načelnik općine Tribunj, Marko Grubelić, odlučio je stati na kraj rezerviranju mjesta na plaži pomoću ručnika i ležaljki ostavljenih prethodni dan ili rano ujutro. Naime, ostavite li u Tribunju na plaži ručnik i tako si rezervirate mjesto, komunalni redari će vam ga pokupiti i odnijeti.

Načelnik Grubelić sada je objavio da će sve zaplijenjene ručnike i ležaljke vratiti, ali uz jedan uvjet: vlasnik mora dati svoje osobne podatke kako bi mu se mogla naplatiti kazna.

‘Vraćamo ručnike, prostirke, ležaljke i rasklopne stolice. Samo mali detalj. Vraćamo stvari uz uplatnicu za neovlašteno korištenje pomorskog dobra. Od 11:00 do 13:00 se javiti u odjel komunalnog redarstva‘, napisao je Grubelić na Facebooku.

Kako podsjeća portal Morski.hr, članak 5. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama jasno kaže: ‘Pomorsko dobro je izvan pravnog prometa i na njemu se ne može steći pravo vlasništva niti druga stvarna prava po bilo kojoj osnovi‘.

Upravo sukladno ovom Zakonu, sve jedinice lokalne samouprave imaju svoje Odluke o komunalnom redu, po kojem se predmeti koje predstavljaju ‘rezervacije‘ smatraju otpadom i kao takve općina ih čisti s javnih plaža. Želite li ih natrag, platit ćete kaznu za zagađivanje općeg dobra i prisiljavanje komunalnih djelatnika da čiste za vama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 15:04