VATRENI OBRUČ

Načelnik Tučepa jedva izvukao živu glavu: ‘Auto mi je izgorio u par minuta, iskočio sam u zadnji čas, u šoku sam!‘

‘Sve se odvijalo kao u filmu i u jednom trenu ostao sam zarobljen u vatrenom obruču...‘

Ante Čobrnić i požar u Tučepima

 CROPIX

Požar koji je u utorak u večernjim satima buknuo u Gornjim Tučepima, na predjelu Čovići i Podstup, širi se munjevitom brzinom tako da su i stanovnici makarske Volicije u pripravnosti za evakuaciju kao i Tučepljani, piše Slobodna Dalmacija.

Bura puše na udare što otežava gašenje, a magistrala prema Tučepima, odnosno Dubrovniku, zatvorena je za promet, blokirani su svi prolazi, a vatrenu buktinju gase sve raspoložive vatrogasne snage s područja Makarske rivijere i Splitsko-dalmatinske županije.

image

Požar u Tučepima

Ivo Ravlic/CROPIX

Situacija je grozna pa su u pripravnosti i svi Tučepljani jer se vatra spušta prema mjestu, a život je jedva spasio tučepski načelnik Ante Čobrnić, koji je u zadnji tren iskočio iz gorućeg automobila.

- Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio potporu vatrogascima. Tad je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uletio u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a koje je izgorjelo u nekoliko minuta. Sve se odvijalo kao u filmu i u jednom trenu ostao sam zarobljen u vatrenom obruču. Sad sam u Tučepima i ne mičem se nigdje jer ovo što sam proživio zbilja je bilo katastrofa i u šoku sam - rekao je Čobrnić za Slobodnu Dalmaciju.

image

Požar u Tučepima

Ivo Ravlic/CROPIX
image

Požar u Tučepima

Ivo Ravlic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 13:24