ŽELJA ZA SLOBODOM

Nakon tri mjeseca istraživanja dolijali pomagači zatvorskih bjegunaca iz Rijeke: ‘Poticali su i pomagali‘

Osumnjičeni 19-godišnjak i 37-godišnjak su kazneno prijavljeni za omogućavanje bijega

Zatvor u Rijeci

 Tea Cimas/Cropix/Cropix

Zbog omogućavanja bijega zatvorenicima i pritvorenicima u lipnju ove godine iz riječkog zatvora, kriminalisti PU primorsko-goranske su nakon detaljnog istraživanja, obavljenih niza razgovora te prikupljenih dokaza podnijeli su kaznenu prijavu protiv 19-godišnjaka i 37-godišnjaka.

Osumnjičeni dvojac se tereti da su počinili čak četiri kaznena djela u prostorijama zatvora u Rijeci, odnosno da su dvojicu zatvorenika poticali na bijeg te im pomagali prilikom bijega iz zatvora.

- Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu - kažu iz riječke policije.

Što je za uzvrat dobio osumnjičeni dvojac ili je tek trebao dobiti ako planirani bijegovi uspiju, nije poznato.

Podsjetimo, riječ je o bijegu dvojice kršitelja zakona od 28. lipnja u prijepodnevnim satima koji su odradili tijekom redovne zatvorske šetnje. Na dvorištu su se uspjeli popeti na zid ograđen žilet žicom a spominjalo se i da im je tom prilikom pomogao dvometarski bench sa pripadajućim utezima kojeg su postavili uza zid da lakše svladaju gotovo četiri metra visoku prepreku na kojoj je na vrhu bila žilet žica. Uspjeli su unatoč svemu i pobjeći i ozlijediti se.

Nakon otkrića da su zatvorenici majstorski i s nevjerojatnom lakoćom pobjegli i domogli se slobode, pravosudna policija uz pomoć temeljne se digla na noge pa je vrlo brzo u Zagrebu, nakon par dana uhićen jedani bjegunac, a drugi s odmakom od desetak dana u Crikvenici. Privođenja im nikako nisu sjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:51