KOLEKTIVNA OSTAVKA

‘Napuštamo stranku zbog Penave. Njegovi potezi doveli su do samouništenja jedne dobre političke opcije‘

‘Najveći razlog izlaska gradskih vijećnika Grada Slatine iz Domovinskog pokreta je zapostavljenost predsjednika Ivana Penave‘, poručuju

Ivan Penava, Stipo Mlinarić

 Ranko Suvar/Cropix

Nastavljaju se previranja u Domovinskom pokretu (DP), a najnovije stiže iz Slatine. Tamo su svi vijećnici Domovinskog pokreta Gradskog vijeća Slatine kao i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika te svi članovi Gradskog odbora Domovinskog pokreta grada Slatine odlučili napustiti stranku.

Poslali su nam i priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

- Današnjim danom, 11. rujna 2024., svi vijećnici Domovinskog pokreta Gradskog vijeća Slatine kao i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić te svi članovi Gradskog odbora Domovinskog pokreta grada Slatine, na vlastiti zahtjev napuštaju stranku u kojoj su bili od početka i koju su stvarali kako u gradu Slatini tako i u Virovitičko-podravskoj županiji. Kao ogranak i dio podružnice VPŽ ostali smo vjerni stranci i provodili politiku stranke, te smo kao najjača i najbrojnija organizacija na dosadašnjim izborima polučili odlične rezultate.

Najveći razlog izlaska gradskih vijećnika Grada Slatine iz Domovinskog pokreta je zapostavljenost predsjednika Ivana Penave članova i članica kao i vijećnika u Skupštini Virovitičko-podravske županije.

Posljednji posjet predsjednika Penave bio je 2022. godine, što je pokazatelj nebrige i zanemarivanja Ogranka. S druge strane, jedino je sada bivši potpredsjednik DP-a Mario Radić zvao i informirao se o nama i našem političkom djelovanju.

Nama je neprihvatljivo da iz Podružnice DP-a VPŽ nije imenovan niti jedan izaslanik u izborni Sabor stranke, premda je naša Podružnica imala, i još uvijek ima, dvadesetak županijskih, gradskih i općinskih vijećnika, kao i zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika u Slatini.

Mi nismo bili ni za kakvo dijeljenje ni rasipanje stranke, ali ovi potezi doveli su do samouništenja jedne dobre političke opcije.

Smatramo da loši savjetnici vrše pritisak na ministre u Vladi iz kvote DP-a te oni donose samovoljne odluke o razrješavanju dužnosnika iz naše županije, a bez konzultacija s bazom. Takve odluke nanose štetu nama, gradskim i općinskim vijećnicima, kao i svim članovima DP-a diljem cijele županije.

Ostajemo vjerni našim političkim uvjerenjima te nastavljamo djelovati kao nezavisni do osnivanja nove stranke - stoji u priopćenju Domovinskog pokreta grada Slatine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 12:16