I TO JOŠ POSTOJI

Našli smo pet najpovoljnijih lokacija na Jadranu: Mirno mjesto, odlična veza s gradom i samo 1500 eura za m2!

Analizu tržišta proveli smo u suradnji s portalom Indomio.hr

Ilustracija

 Jure Miskovic/Cropix

Kupnja nekretnine na jadranskoj obali postala je većini domaćih građana nedostižan san. Ipak, zanimalo nas je gdje se na tom području mogu naći kuće i stanovi po relativno povoljnim cijenama, koje se može gledati kao eventualnu dobru priliku za ulaganje, vikendicu ili rješenje stambenog pitanja.

Analiza tržišta, koju smo proveli u suradnji s portalom Indomio.hr, otkriva gdje su najniže oglašene prosječne tražene cijene nekretnina na njihovoj mreži na nekim područjima duž obale. Najnoviji podaci za kolovoz ove godine pokazuju da još postoje atraktivne lokacije s povoljnijim cijenama.

Prema traženim cijenama, ovo je pet povoljnih lokacija za kupnju kuće: Drenova u Rijeci trenutačno nudi najpovoljnije cijene s prosječno traženih 1531 euro za četvorni metar.

- Ovo predgrađe Rijeke pruža mirnu atmosferu i odličnu povezanost s centrom grada, što ga čini privlačnim za obitelji koje traže ravnotežu između gradskog i prigradskog života. Naša se analiza temelji na traženim cijenama nekretnina, koje često predstavljaju početnu točku u pregovorima između prodavatelja i kupca - ističe Mladen Matijević, regionalni direktor tvrtke i portala Indomio.hr.

Nadalje, centar Zadra ima traženu prosječnu cijenu od 1933 €/m², što je konkurentno s obzirom na visoku popularnost Zadra kao turističke destinacije. Iako su cijene u centru obično više, ova odražava mogućnosti nalaska povoljnijih nekretnina u nekim dijelovima grada, uključujući i dijelove izvan starog grada.

Štinjan, mjesto blizu Pule, nudi kuće po cijeni od 2117 €/m². Ovo područje popularno je zbog mirne atmosfere i blizine plaža, što ga čini potencijalno atraktivnim i za one koji traže obiteljski život u blizini grada.

image

Štinjan

Dusko Marusic/Cropix

Supetarska Draga na otoku Rabu i Kaštel Lukšić također se ističu na listi s cijenama 2316 €/m² i 2645 €/m² za kuće. Obje lokacije nude povijesnu i prirodnu ljepotu, s cijenama koje su konkurentne na obalnom području.

Najniže tražene cijene stanova na obali pronašli smo na sljedećim lokacijama.

Belveder u Rijeci popularna je rezidencijalna zona, a prosječna tražena cijena stana iznosi 2583 za četvorni metar. Ovaj kvart nudi blizinu centra grada i povoljne cijene u usporedbi s nekim drugim dijelovima Rijeke.

- Na nekim lokacijama može doći do značajnih sniženja, čak i do 30 posto, ovisno o dinamici tržišta i pregovaračkim vještinama kupaca - dodaje Matijević.

Potom, Valdebek u Puli je mirno rezidencijalno područje s prosječnom cijenom stana od 2767 eura za kvadrat. Iako nije glavno žarište za velike investicije, kako smatraju u tvrtki Indomio, Valdebek je popularan među stanovnicima zbog udobnosti i blizine svih važnih sadržaja.

Nadalje, Kaštel Novi u Kaštelima nudi povoljne cijene od onih koje se traže na obali, od 2785 €/m², dok Zadar i Rab slijede s cijenama od 2806 €/m² u Bokanjcu i 3322 €/m² u Banjolu. Ove lokacije nude odličan omjer cijene i kvalitete pa privlače domaće, ali i inozemne kupce.

Iako su cijene nekretnina općenito visoke, i dalje postoje povoljne opcije koje nude dobar omjer cijene i kvalitete. Trenutačno su Drenova i Belveder u Rijeci među povoljnijima lokacije za kupnju kuća i stanova, dok Zadar, Štinjan i Kaštela nude konkurentne cijene s obzirom na svoje karakteristike i atraktivnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. kolovoz 2024 22:00