NASILNI UČENICI

'Nastavnike treba poslati na tečajeve borilačkih vještina'

U planu je novi program u suradnji s policijom i Obiteljskim centrom
 A. PINTARIĆ/BJELOVARSKI LIST

BJELOVAR - Napad trojice učenika na profesora Dražena Cvetkovića ispred bjelovarskog Srednjoškolskog centra zazvonio je na dodatnu uzbunu u prosvjetnom sektoru.

Anketni listići

Kako se boriti protiv nasilja vijećali su predstavnici Županije, Obiteljskog centra, policije, te svi ravnatelji županijskih srednjih škola.

- Evidentno je nesnalaženje profesora u takvim situacijama, stoga ćemo u dogovoru s Obiteljskim centrom i policijom osmisliti program edukacije kako bi ih naučili što poduzeti i kako pravilno reagirati. U svjetlu zadnjeg nemilog događaja u program edukacije očito se treba uvrstiti i tečaj samoobrane - kaže pročelnica županijskog odjela za prosvjetu Andrea Prugovečki-Klepac.

- Od Obiteljskog centra i policije dobit ćemo anketne upitnike kako bi se utvrdilo točno stanje u školama i temeljem toga predložile mjere za sprječavanje nasilja. No, tu očekujemo da budu definirane restriktivne te afirmativne mjere koje će poticati slobodne aktivnosti i djelovati preventivno - rekao je ravnatelj Ekonomske škole Vojko Kranželić. Škole će dobiti novu hrpu papira kojom se želi profesore podučiti kako smanjiti nasilje.

Manjak iskustva

- Dok je u prošlosti samo u nekim školama bilo problematičnih učenika , padom standarda, takvih učenika ima sve više u školama - smatra ravnateljica Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Lidija Novosel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 03:34