TEŠKE OPTUŽBE

Nediljko Dujić za Jutarnji: ‘To je Pašalić rekao?! Zgrožen sam. Hitno jurim u svoj ured u Šibenik‘

Šef Hrvatskih šuma ne želi vjerovati da je netko namjerno zapalio požar u njegovu mjestu i još na sve to ciljano kraj njegove kuće

Nediljko Dujić

 Ranko Suvar/Cropix

"Ne znam što piše u Nacionalu jer ga još nisam pročitao, a ovo što piše na portalu Jutarnjeg u razgovoru s Ivićem Pašalićem pročitao sam prije par minuta i mogu reći da sam u šoku. Zašto bih ja optužio bilo koga za požar, a pogotovo Pašalića? Zgrožen sam. Hrvatske šume kao firma usko surađuju s institucijama RH u svim situacijama i to nam je zakonska obveza pa stoga sve anonimne prijave koje zaprimamo, jer nije u našim ovlastima postupati prekršajno ni kazneno, uredno prosljeđujemo policiji", rekao je maloprije za Jutarnji Nediljko Dujić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma kojeg smo nazvali i direktno upitali o zaprimljenom anonimnom pozivu i vozilu osječkih tablica koje, među ostalima, navodi Nacional u svome članku.

Ponavlja da ne zna odakle taj podatak s njegove strane o dojavi tom tjedniku.

Dodaje pritom da ne želi vjerovati da je netko namjerno zapalio požar u njegovu mjestu i još na sve to ciljano kraj njegove kuće.

- Sve dojave i indicije uvijek treba istražiti. Tog dana je bilo tisuću zaprimljenih poziva o požaru, lokacijama do upita raznih pa i kako sam ja i moja obitelj. Bio je to težak dan za sve nas i za moju obitelj. Kad vam gori dvorište s intencijom da vam izgori i kuća, teško je ostati pribran. Još sam optužen u medijima i da sam otuđio cisternu i držao je u dvorištu. Najbitnije je da smo svi u mjestu živi, a materijalna šteta će se namiriti. Žao mi je svake masline, bora, raslinja... na tih izgorenih 1800 hektara površine. Vjerujem u istragu i da će se riješiti slučaj kako bi nam se vratio mir u mjesto, a te insinuacije da je do požara došlo radi mene su užasne. Ne želim da se ikome dogodi ovo što smo mi u mjestu prošli. Još se svi sjećamo 2012. godine kada je požar izbio na istom mjestu i bio je istih razmjera. Od tada još imamo traume - zaključio je Dujić navodeći da će se o svemu oglasiti priopćenjem nakon što pročita današnje članke u kojima je glavni akter.

Jer trenutno se nalazi na godišnjem odmoru, a kako je njegovo područje "još uvijek bez interneta jer je izgorio repetitor, zaputit će se do ureda u Šibenik".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 12:53