BEZ PITKE VODE

Nekad obećani grad kraj Zagreba, danas ‘grad slučaj‘: Sada znamo uzrok mučnina i proljeva...‘

Iz Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije izdali su priopćenje u kojem se kaže da je voda sanitarno ispravna i da nema opasnosti za zdravlje

Centar grada Dugog Sela

 Marko Todorov/Cropix

Zbog radova na magistralnom vodovodu od utorka stanovnici Dugog Sela i Brckovljana nemaju pitke vode, njih oko 25.000.

Stanovnici tvrde da im nitko nije javio da će se radovi održavati i da pitke vode neće biti. Kažu i da su mislili da je problem riješen, no onda se voda počela mutiti. Tek su im jučer navečer rekli da voda nije za piće.

- Cijeli dan ljudi, pogotovo mala djeca, i sama imam malu bebu koja je konzumirala istu tu vodu, starci piju vodu koja nije za piće a obaviješteni smo tek navečer u 21.00 sat, oni koji imaju Facebook i koji uopće prate stranicu. Nemamo ni cisterne nikakve sa pitkom vodom ništa nam nije ni javljeno ni osigurano. Još prije saznanja da voda nije za piće krenuli su mi bolovi u trbuhu, mučnine i proljev sada znam i uzrok, ispričala je za 24 sata jedna stanovnica Dugog Sela.

Cisterne s pitkom vodom kasnije su ipak poslane, a na više mjesta su i danas kako bi opskrbile građane s pitkom vodom.

Iz Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije izdali su priopćenje u kojem se kaže da je voda sanitarno ispravna i da nema opasnosti za zdravlje ljudi. Do zamućenja je, kažu, došlo zbog dizanja taloga prilikom puštanja novog sustava u stari.

- Voda je sanitarno ispravna. U roku od najviše 12 sati mutnoća će nestati. Ponekad se to događa. Prema informacijama od jutros, iz našeg internog laboratorija mutnoća vode pada i ona će u nekom kraćem roku doći u normalu. Voda je bakteriološki ispravna, međutim mutnoća je ta koja nam stvara problem tako da nema nikakve opasnosti po zdravlje ljudi, poručio je direktor VIOZŽ-a Tomislav Masten.

Uzorci su ipak poslani na laboratorijsku analizu.

U priopćenju Vodovoda i odvodnje dodaju da je u tijeku ispiranje cjevovoda i uzimanje uzoraka po ustanovama na području Dugog Sela i Brckovljana.

Iz Grada Dugo Selo je priopćeno da se poduzimaju sve radnje kako bi se, ako za to bude potrebe, opskrbili vrtići i škole pitkom vodom, prenosi Dugoselska kronika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 17:03