NEVJEROJATNO

Nesnosna buka tjera turiste, ljudi na plaži u nevjerici, vijest ih dočekala kao ‘šlag na tortu‘: ‘Odlazimo! Moramo otići!‘

Idućih mjesec dana sanirat će se betonski dio kupališta Bačvica. U turističkom biseru Jadrana. Na glavnoj gradskoj plaži. Usred sezone.

Prizori s plaže Bačvice, Split

 /Dnevnik Nova Tv/ Screenshot

Na hrvatskoj obali uobičajeno je da uoči turističke sezone građevinski radovi stanu, a strojevi utihnu, piše Dnevnik.hr. No, nešto je drugalija situacija u Splitu i to na glavnoj gradskoj plaži. Pažnju je tome posvetio i središnji Dnevnik Nove TV.

Naime,

Ne i u Splitu. Ondje su radovi baš počeli.

Naime, idućih mjesec dana sanirat će se betonski dio kupališta Bačvica. U turističkom biseru Jadrana. Na glavnoj gradskoj plaži. Usred sezone. A da stvari budu gore, radit će se i na projektu vodno-komunalne infrastrukture.

Turisti su, naravno, ogorčeni. Facundo iz Urugvaja kaže za Dnevnik Nove TV: "Upravo odlazimo jer ova buka je nevjerojatna. Preporučili su nam ovu plažu, ali moramo otići."

Osim službene obavijesti o početku radova, iz Grada Splita, tvrde kolege, u srijedu nije bilo moguće dobiti sugovornika na ovu temu. Ipak rekli su im da će se radovi odvijati u ranim jutarnjim ili večernjim satima i da će se plato podijeliti u nekoliko zona tako da će se u svakom trenutku na nekom dijelu moći sunčati, izvještavaju u Dnevniku Nove TV.

Uz Bačvice i Žnjan je gotovo u potpunosti do idućeg ljeta prepušten teškoj mehanizaciji.

Detalje pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Ivana Kaštelana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2024 05:39