‘ZAKON ŠUTNJE‘

Nikola Grmoja proziva institucije jer ne istražuju navodni fizički nasrtaj Katajzija na suradnicu

Postavlja se pitanje je li Kajtazi zaštićen kao dio Plenkovićeve većine?! Može li biti bahat i beskrupulozan čim "potpiše pakt" s HDZ-om?!

Suzana Krčmar, Andrej Plenković, Veljko Kajtazi

 Marko Todorov/Cropix

Saborski zastupnik Mosta, Nikola Grmoja oštro proizva Vladu i premijera Andreja Plenkovića zbog izostanka reakcija institucija nakon više novinskih tektsova o tome kako je Veljko Kajtazi fizički napao svoju suradnicu u romskoj udruzi. Grmoja to povezuje s time da je zastupnik romske nacionalne manjine Kajtazi dio vladajuće većine čime automatski dobiva zaštitu zaštitu HDZ-a. Proziva Plenkovića da se očituje jer "niti jedan nasilnik koji prijeti i fizički nasrće ne smije biti saborski zastupnik".

Evo što je Grmoja napisao na X-u:

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi već mjesec dana puni novinske stupce svojim, kako svjedoci tvrde, fizičkim napadom na suradnicu u romskoj udruzi i to pred nekoliko svjedoka. No, izostaje konkretna reakcija institucija kojom bi se utvrdilo što se točno tamo dogodilo, navodno još polovicom srpnja. Svojevrstan zakon šutnje uveo je Kajtazi, pričaju članovi udruge, te ga se nitko ne usudi prijaviti ni za navodne malverzacije, ni za nasilno ponašanje, a kulminiralo je nasrtajem karatiste Kajtazija na svoju kolegicu pa ni tada se ona nije usudila reagirati, u strahu od otkaza, a boje se i ostali da će, ako ga prokažu, biti u nemilosti svoga "šefa".

Mediji su objavili da postoji i snimka u kojoj Suzana Krčmar u strahu moli ostale zaposlenike udruge Saveza Roma Kali Sara da ništa ne prijavljuju jer može ostati bez posla i završiti u zatvoru što sugerira da se u udrugama povezanim sa Kajtazijem moguće događaju i pronevjere financijskih sredstava kao i da Kajtazi koristi svoj položaj u Plenkovićevoj većini kako bi izvlačio financijska sredstva, ali i držao romsku zajednicu u strahu i ovisnosti.

Institucije su na sve to ostale nijeme jer ni nakon anonimnog istupa nekih od članova udruge, koliko je poznato, nitko službeno nije reagirao. Postavlja se pitanje je li Kajtazi zaštićen kao dio Plenkovićeve većine?! Misli li da može biti bezobziran, bahat i beskrupulozan čim "potpiše pakt" s HDZ-om jer si tako zaštićen?! Niti jedan nasilnik koji prijeti i fizički nasrće ne smije biti saborski zastupnik i zato pozivam nadležne institucije da već danas poduzmu korake kako bi se razriješio ovaj slučaj. Pozivam i premijera Plenkovića da se žurno očituje o ovom slučaju u koji je uključen član njegove većine!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 20:31