STIGLA TRI ŠLEPERA

Njemački motoristi bjelovarskoj bolnici donirali medicinsku opremu vrijednu 250 tisuća eura

Oprema će omogućiti smanjenje lista čekanja, posebno u radiologiji, te pomoći u otvaranju novog odjela palijativne skrbi

Donacija je u Opću bolnicu Bjelovar stigla u tri šlepera

 Hermann Munzel/FACEBOOK

U bjelovarsku Opću bolnicu "Dr. Anđelko Višić" u srijedu je stigla donacija medicinske opreme iz Njemačke vrijedna 250 tisuća eura, koju je organizirala udruga njemačkih motorista Biker-Brummi-Hilfe.

Donacija je u Opću bolnicu Bjelovar stigla u tri šlepera koje su dovezli liječnici, motoristi i vozači kamiona. Jedan od njih je umirovljeni njemački kardiokirurg dr. Hermann Munzel​, koji je istaknuo kako je cilj njihove udruge pomoći opremanju bolnica.

"S programom donacija započeli smo prije 22 godine, a ovo je naš 25. transport. Sad je na red došla bjelovarska bolnica, a nadam se da će ove donacije biti od pomoći", izjavio je umirovljeni kardiokirurg Monzer.

Donacija uključuje tri ultrazvučna aparata, aparat za ergometriju, defibrilator, 40 bolesničkih kreveta i drugu medicinsku opremu.

Ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković istaknula je da će oprema omogućiti smanjenje lista čekanja, posebno u radiologiji, te pomoći u otvaranju novog odjela palijativne skrbi.

Moto klub Bjelovar, u suradnji s kolegama iz Slavonskog Broda, posredovao je u ovoj donaciji, a županijska pročelnica za zdravstvo Andrea Bengez zahvalila je na donaciji i projektu, naglasivši važnost ulaganja u zdravstvenu skrb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 12:30