POLITIČKI BONTON?

NOVI KURS PREDSJEDNICE Kolinda kod kuće ne prestaje kritizirati Vladu, a izvan granica RH je - hvali!

 twitter

Dvadeset i četiri sata nakon što je Kolinda Grabar Kitarović prvi put pohvalila Vladu Zorana Milanovića, iz Predsjedničkog ureda za Jutarnji list službeno objašnjavaju kako šefica države nije promijenila svoje negativno mišljenje o gospodarskoj situaciji u državi.

Ne misli da je bolje

Jedini razlog zbog kojega je Kolinda u četvrtak u Austriji iznijela pozitivnu ocjenu - pojasnio nam je glasnogovornik Luka Đurić - jest zato što predsjednica smatra kako u inozemstvu ne treba loše govoriti o prilikama kod kuće. Ali to nipošto ne znači kako Kolinda Grabar Kitarović smatra da se Vladina politika popravila.

“Uostalom, ona je dodala i kako su posljednji pozitivni ekonomski pokazatelji uvelike posljedica rasta gospdarstava država Europske unije”, kazao je Đurić.

Drugim riječima, nema ništa novo u odnosima Pantovčaka i Banskih dvora, iako je predsjednica Kolinda prilikom posjete Austriji, pomalo neočekivano izjavila kako Hrvatska nije na putu da postane problem poput Grčke.

“Hrvatski je rast krhak, tek 0,5 posto, ali je dobar znak da se gospodarstvo oporavlja i nadam se da će hrvatska Vlada nastaviti s reformama”, naglasila je predsjednica Republike.

Njezini suradnici sada tvrde da je u pitanju isključivo svojevrsni politički bonton. Makar je proteklih mjeseci i Kolinda dala nekoliko intervjua za inozemne medije u kojima je žestoko kritizirala Milanovićevu Vladu.

U travnju ih napala

Primjerice, u travnju je Kolinda Grabar Kitarović dala intervju za Bloomberg, u kojem je još jednom napala Vladu Zorana Milanovića zbog nedovoljnog zalaganja, ali i najavila da će Hrvatska do 2020. godine ući u eurozonu. Slične argumente po kojima Vlada slabo radi, iznijela je u razgovoru za Financial Times.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:16