IZLAZI PRLJAVO RUBLJE

Novi težak napad na Penavu: ‘Zaposlio je tog čovjeka u Saboru iako zna da je optužen za mito i trgovanje utjecajem‘

Ivan Penava

 Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik DP-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji ujedno obnaša i funkciju potpredsjednika Sabora, promovirao je na poziciju predstojnika svog ureda u Saboru Darka Matanića, piše Nacional.

Matanić je, piše Nacional, pod optužbama da je kao zaposlenik Porezne uprave u Vukovaru tražio mito i trgovao utjecajem.

On je pri Područnom uredu Vukovar bio voditelj Službe za naplatu i ovrhu od 2012. do 2016. te ponovno od 2018. pa sve do trenutka kada je pod intrigantnim okolnostima stupimo s te dužnosti.

Potom je, kako za Nacional tvrde izvori upoznati sa zbivanjima u Vukovaru nastavio raditi u vukovarskoj bolnici s koje ga je Penava promovirao u Sabor.

Sve navedno za Nacional je rekao osječki poduzetnik Josip Korman koji tvrdi da o cijelom slučaju ima saznanja pa ih je odlučio i prenijeti javnosti.

Korman tvrdi da je Matanić tražio mito i trgovao utjecajem u razdbolju dok su on i Penava bili tijesno povezani s HDZ-om te da su se u to doba zbiližili do te mjere da je Penava kao prva figura najvećeg koalicijskog partnera HDZ-a odlučio Matanića promovirati na prestižnu poziciju unatoč svemu što mu se stavlja na teret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. kolovoz 2024 16:00