OLUJNO NEVRIJEME

Obilna kiša pala u Istri, Rijeci i na Krku: Kaos na cestama, bio poplavljen i Istarski ipsilon

Prema podacima Istrameta, do 18:00 je sati na području Pazina palo 67 milimetara kiše

Poplava na jednoj od prometnica u Pazinu

 Mladen Ritoša/Istramet/Facebook/

Velika količina kiše u ponedjeljak je u popodnevnim satima pala je na nekoliko lokacija u Istri, u Rijeci i diljem otoka Krka, javlja Istramet.

Prema podacima Istrameta, do 18:00 je sati na području Pazina palo 67 milimetara kiše. Na području Ročkog polja nedaleko od Buzeta palo je 55 milimetara, a na potezu od Pićana do Batluga palo je između 31 i 36 milimetara kiše. U Rovinju je palo 27 milimetara, 28 milimetara palo je u Balama.

U Rijeci je do 18 sati palo 59 milimetara, a na sjeveru Krka 57 milimetara. Na jugu Krka palo je između 21 i 40 milimetara kiše.

Hina javlja da je ponegdje u Istri padala i tuča. Potvrđeno je Hini da je tuče bilo u Pazinu.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac rekao je da materijalna šteta koja je nastala zbog tuče nije velika.

- Vatrogasci su imali ukupno sedam intervencija, među kojima dvije zbog ispumpavanja vode te dvije intervencije zbog otklanjanja grana s prometnice. U tim događajima nije počinjena veća materijalna šteta - rekao je Kozlevac.

Županijski centar 112 Pazin primio je od 15:20 sati 20-ak dojava građana o posljedicama grmljavinskog nevremena praćenog obilnijom kišom i tučom.

Istramet javlja i da je na najmanje jednom mjestu u Pazinu zbog kiše izbila velika poplava koja otežava promet.

Istramet je zabilježio i da je poplavljen dio Istarskog ipsilona kod sela Medaki. Hina javlja da se situacija na tom mjestu tijekom poslijepodneva stabilizirala.

Obilna je kiša u popodnevnim satima padala i u Limskom zaljevu. "Ovakav intenzitet oborina doživjeli smo možda dva-tri puta u posljednjih 15 godina", rekao je Istramet.

Navodi Istramet i da je naoblaka u središnjoj Istri prilično jaka.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, grmljavinsko nevrijeme u riječkoj regiji, koja obuhvaća Istru i sjeverni Jadran, trebalo bi trajati do 20 sati. DHMZ je prognozirao da se na tom području može očekivati 40 i više milimetara kiše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 15:44