VRATILI SE S ROĐENDANA

Obitelj iz Zagreba u svom domu našla bebu: policija traga za majkom, provjeravaju i knjige rođenih

Dječačić je zbrinut u KBC Zagreb i dobrog je zdravlja. Sada će vjerojatno u dom za nezbrinutu djecu...
Ilustrativna fotografija
 Alexander Sorokopud/Alamy/Alamy/Profimedia

Jedna zagrebačka šesteročlana obitelj je u petak navečer u svojoj obiteljskoj kući pronašla bebu, javlja 24 sata. Radi se o novorođenčetu starom mjesec dana ili manje, a dječačića je pronašla 17-godišnja djevojka koja se prva vratila kući s proslave obiteljskog rođendana.

Iz kuće je obitelj u petak otišla poslijepodne, a najstarija kći se vratila oko 23.30 sati.

- Nešto me vuklo doma i nakon 23 sata više nisam mogla izdržati. Začula sam plač bebe koji me iznenadio. U hodniku, gdje nemamo svjetla, bila su kolica moje najmlađe seke. Upravo u njima netko je ostavio bebu koja je bila hladna i već je poplavila. Brzo sam uzela sekinu rozu dekicu i zamotala ga. Bio je dečko samo zamotan u plahtu i tako ostavljen, ispričala je za 24 sata djevojka koja je pronašla bebu.

Dječaka je odmah odnijela u zagrijani prostor, a tada se kući vratila cijela obitelj. Pozvali su policiju i hitnu pomoć koja je bebu odvela u bolnicu.

Ova obitelj ne zna tko je kod njih mogao ostaviti bebu, no pretpostavljaju da se radi o nekome iz kvarta, tko je pratio kada oni nisu kod kuće.

Dječačić je zbrinut u KBC Zagreb i dobrog je zdravlja. Sada će vjerojatno u dom za nezbrinutu djecu jer u bolnici više ne treba biti.

Od trenutka saznanja, policija intenzivno traga za majkom ostavljenog dječačića. Kako doznajemo, kontroliraju se knjige rođenih po bolnicama unazad mjesec do dva no postoji mogućnost da je porod bio u kući ili u nekom skrovištu pa da samim time nije nigdje zaveden. Odjeća koju je beba u trenutku pronalaska imala na sebi poslana je na vještačenje u slučaju.

Također istražiteljima možda bude od pomoći i videonadzor na jednom objektu u ulici gdje je beba nađena kao i onih u okolnim ulicama, kako bi se rekonstruirao cijeli tijek bešćutnog čina.

- Ne mogu to razumjeti. Majka sam i znam što znači imati bebu. Nikad svoje dijete ne bih mogla tako ostaviti. Pomisao da je bio tako mali sam, u plahti, u mraku, odmah mi tjera suze na oči. Ma strašno, rekla je za 24 sata majka djevojke koja je pronašla ostavljenu bebu. Obitelj je rekla da su se voljni brinuti o malenom ako ne bude imao tko, no sada su idući koraci na Centru za socijalnu skrb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 21:21