SUZANA KRČMAR

Oglasila se žena koja je prijavila Kajtazija za nasilje: ‘Postoje svjedoci, ja sam jaka, ne bojim se njegovih prijetnji‘

‘Svi Romi su mi dali veliku podršku i zbog toga im hvala. Jako sam ponosna!‘

Suzana Krčmar i Veljko Kajtazi krajem 2022.

 Damjan Tadić/Cropix

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi izbačen je iz udruge ‘Kali Sara‘ nakon što je optužen za fizičko nasilje. Njegovo izbacivanje iz udruge u Dnevniku Nove TV komentirala je Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Hrvatskoj ‘Kali Sara‘, ujedno i osoba koja ga je prijavila.

Kajtazi optužbe odbacuje, najavio je i protutužbu, a u slučaj su se uključili DORH i policija: "Nasilja je bilo. Moji djelatnici i ja smo jučer bili na policiji i davali izjave. Danas smo bili na DORH-u. Oprostite, ali ništa više ne mogu reći. Institucije očito rade svoj posao", rekla je Krčmar.

Osvrnula se i na demantiranje informacija o incidentu nakon što je on postao poznat javnosti: "Žene obično, kad se dogodi tako nešto, demantiraju. Najviše iz jednog razloga - misle na druge. Ne na sebe. Tako sam ja mislila na romsku zajednicu i Savez Roma ‘Kali Sara‘", rekla je Krčmar.

Potom je odgovorila na pitanje boji li se: "Ne, ja sam jaka žena. Jučer smo imali skupštinu s mojim predstavnicima vijeća i udruga, s mojim članovima koji su me podržali. Romska zajednica je protiv nasilja nad ženama", rekla je Krčmar.

Napomenula je i da su imali projekt vezan za obrazovanje Romkinja i osnaživanje zajednice: "Tamo se govorilo o nasilju i zaista su svi Romi protiv toga. Dali su mi veliku podršku i zbog toga im hvala. Jako sam ponosna", rekla je.

"Mi smo kao udruga doista aktivni i ono što je najbitnije, plan i program izvršavamo. Prema našim donatorima, a to su Ured za ljudska prava i prava manjina, Ured za nacionalne manjine i, naravno, Vlada RH. Mi smo njima strateški partneri. Mi sve radimo prema pravilima, sve projekte i programe. Moramo biti jako aktivni i vjerujem da ćemo sada biti još bolji", dodala je Krčmar.

Odgovorila je i na to da je Kajtazi rekao da će upravo ona završiti u zatvoru: "Znate, naravno da će svaki nasilnik svoje djelo poreći. Ne mogu govoriti o tome. Svjedoci postoje", rekla je Krčmar i dodala da se nakon incidenta s Kajtazijem nije čula ni vidjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 20:30