ŠOKANTAN VIDEO

Oglasio se konobar koji je izvrijeđao stranog dostavljača, građani ponovno otvorili paljbu: ‘Glumiš žrtvu, nema opravdanja!‘

Nakon što je nesretnog dostavljača izvrijeđao, konobar ga je izbacio van iz neimenovanog kafića i odbio platiti za naručenu hranu

Wolt dostavljač

 CROPIX

Na društvenim se mrežama pojavila snimka iz jednog zadarskog kafića, na kojoj koji jese jasno vidi konobar koji vrijeđa dostavljača iz Nepala, očito nezadovoljan zbog isporuke narudžbe.

Nakon što ga je izvrijeđao, konobar je stranog radnika izbacio iz kafića i odbio mu platiti naručenu hranu, a na kraju mu na lošem engleskom rekao da "vrati hranu u svoju zemlju".

Nakon što su zgorženi korisnici društvenih mreža oštro reagirali na objavljenu snimku, oglasio se i sam konobar koji je napao dostavljača.

- Pozdrav svima, želim razjasniti situaciju oko dostave hrane. Frustracija je bila reakcija na činjenicu da su mi nekoliko puta narudžbe bile nepotpune (zadnja 3 dana za redom), i to isključivo kad ih je dostavljao strani radnik, dok su domaći dostavljači uvijek sve doveli kako treba. Nije mi važno tko dostavlja, već samo da dobijem ono što sam naručio.

Reakcija nije bila motivirana ničim osim nezadovoljstvom zbog loše usluge. Poštujem svakog radnika, ali mislim da je fer očekivati profesionalnost, bez obzira na to tko obavlja posao. Isto tako bih želio navesti da lokal nema nikakve veze sa reakcijom. Lijep pozdrav - ispričao se konobar, no ni ovaj put nije prošao bez žestokih kritika.

- Fascinatno je da unatoč tome što ko fol priznaš da si pretjerao, opet glumiš žrtvu nesretnih okolnosti. Da se stvarno kaješ, ne bih koristio riječ "ali" - napisao mu je jedan korisnik Facebooka.

- Krenimo redom... Dostavljač nema veze sa slaganjem hrane. Zatim, ako nisi zadovoljan uslugom, ne koristi je, pripremiš ručak sam, kraje kraće nego slaganje ponižavajućih objava. Za ovakvo ponašanje nema opravdanja i puno više govori o tebi nego o tom radniku. Lokal jest bitan, netko tko ovako reagira nikako nije za rad s ljudima. A objava pokazuje da misliš da imaš pravo ponašati se tako prema čovjeku. Jako, jako tužno.

- Zamisli sebe u stranoj zemlji, u kojoj pokušavaš zaraditi za život i desi ti se greška (službe za koju radiš) pa i tri dana za redom. Hoćeš li prije naučiti taj posao ako te netko lijepo poduči, educira i upozori ili pak snima, omalovažava, vrijeđa i tjera? Zamisli da se to sutra negdje desi tvom djetetu.

- A mogao si čovjeku lijepo iskazati svoje nezadovoljstvo i to bi bilo između vas dvojice, a ne snimat pa da se svi groze na tvoje frustracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2024 13:43