GASTRO PRIČA

Omiljeni restorani nautičara na Lošinju imaju pogled na jednu od najljepših uvala

Alfred Keller oduševljava modernim i savršeno izbalansiranim jelima, a Matsunoki spaja najbolje od japanske i mediteranske kuhinje

Orhan Cakiroglu

Boutique Hotel Alhambra na otoku Lošinju dom je jednog od najboljih restorana na Jadranu. Pod vodstvom talentiranog chefa Michaela Gollenza, restoran Alfred Keller kontinuirano oduševljava goste modernim, kreativnim i savršeno izbalansiranim jelima. Koristeći isključivo najkvalitetnije lokalne namirnice, Gollenz stvara kulinarska remek-djela koja pišu najljepše gastronomske priče.

Ovo mjesto ističe se izvrsnom ponudom mediteranske i internacionalne kuhinje, te je idealan odabir za nautičare koji žele širok izbor jela u sofisticiranom i elegantnom ambijentu, s pažljivo odabranim svježim sastojcima i lokalno uzgojenim namirnicama. Predivan pogled na more dodatno stvara opuštajuću atmosferu za potpuno gastronomsko uživanje. Osoblje restorana poznato je po svojoj ljubaznosti i profesionalnosti, osiguravajući besprijekorno iskustvo za svakog gosta.

Pored redovne ponude, Alfred Keller nudi i drugačija iskustva poput tematskih večera i vinskih degustacija, što dodatno obogaćuje posjet gostiju. Visoka kvaliteta hrane i usluge opravdava nešto više cijene. Vinska karta restorana spoj je tradicije i inovacije. Sadrži vina istaknutih proizvođača i najtraženije berbe, dosežući nove visine inovativnim pristupom i senzibilitetom.

image

Alfred Keller restoran

Ponuda se širi i na međunarodna vina, prateći povijesne trgovačke rute i obuhvaćajući regije starog i novog svijeta. Karta vodi enološko putovanje kroz manje poznate vinske putove, zadovoljavajući čak i najzahtjevnije ukuse u potrazi za novitetima, ali i odajući počast tradiciji. Posebno su zastupljeni etablirani proizvođači iz Bordeauxa u standardnim i velikim formatima.

Zahvaljujući pažljivo odabranoj vinskoj karti koju je sastavio sommelier Filip Veselovac, restoran Alfred Keller nosi prestižnu nagradu američkog časopisa Wine Spectator, koja se dodjeljuje restoranima s izvrsnim vinskim kartama. Sa 660 vrhunskih etiketa, restoran se zasluženo pridružio eliti svjetskih gastronomskih destinacija.

image

Alfred Keller

Hotel Bellevue također se može pohvaliti prestižnim restoranom - Matsunoki. Kao jedini japanski restoran na hrvatskim otocima, spaja najbolje od japanske i mediteranske kuhinje. Na čelu je turski velemajstor Orhan Cakiroglu, čije vještine i inovativni pristup spajanju japanskih i mediteranskih okusa osvajaju gastronomske krugove.

Matsunoki je nagrađen Michelinovim tanjurom, značajnim priznanjem koje ukazuje na izvanrednu kvalitetu i potencijal za buduću Michelinovu zvjezdicu. Ovaj intrigantni restoran kontinuirano plijeni pažnju posjetitelja iz cijelog svijeta.

Michael Gollenz, proglašen "Velikim chefom sutrašnjice", nositelj je Michelinove zvjezdice, čime dodatno potvrđuje superiorno gastronomsko iskustvo koje Alfred Keller pruža. Sudeći po svemu, za ljubitelje fine hrane, posjet restoranima Alfred Keller i Matsunoki na Lošinju predstavlja vrhunsko gastronomsko iskustvo u predivnom okruženju.

image

Matsunoki restoran

Pavela Digital

Naime, posjetitelji, osim u hrani, mogu uživati i u panoramskom pogledu na uvalu Čikat koja se proteže ispod restorana. Jedna je od najljepših i najpoznatijih na Jadranu, a ovo područje poznato je po svojoj izvanrednoj prirodnoj ljepoti, bogatoj povijesti i luksuznim turističkim sadržajima. Staze kroz šumu savršene su za šetnje, biciklizam i trčanje, nudeći pritom spektakularne poglede na more i okolni krajolik. Lošinj je, inače, pravi biser Jadrana, poznat kao "otok vitalnosti", ima blagu mediteransku klimu koja je posebno pogodna za osobe s respiratornim problemima. Svjež zrak i bogata flora stvaraju idealne uvjete za opuštanje i poboljšanje zdravlja.

image
Lošinj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 09:20