DHMZ IZDAO UPOZORENJE

Osvježenje nije dugo trajalo, slijedi nam pakao: Temperature će ići i do 38, evo gdje će biti najgore!

DHMZ je zbog porasta temperatura izdao i žuto upozorenje na toplinski val zbog umjerene opasnosti za tri regije

Ilustrativna fotografija

 Roman Babakin/alamy/alamy/profimedia/Roman Babakin/alamy/alamy/profimedia

Nakon kratkotrajnog osvježenja opet se vraća toplinski val, javljaju meteorolozi. Za vikend će temperature opet ići i do 38 stupnjeva Celzijevih.

Danas će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32 °C, javlja DHMZ.

I sutra će biti pretežno sunčano i većinom vruće. Vjetar uglavnom slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni, ujutro uz obalu slaba bura. Najniža temperatura od 14 do 19, na Jadranu između 21 i 26 °C. Najviša dnevna uglavnom između 29 i 34 °C.

DHMZ je zbog porasta temperatura izdao i žuto upozorenje na toplinski val zbog umjerene opasnosti za područje Dubrovnika za petak. Za subotu je žuto upozorenje na snazi za Split i Dubrovnik, a za nedjelju još i za Rijeku.

image

Toplinski val

Dhmz/

Meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak kaže da će već sutra na Jadranu temperature ići do 34 stupnja, a za vikend će opet biti sunčano i vruće. Najgore će biti na istoku zemlje, u Slavoniji i Baranji, gdje bi temperature mogle ići i do 38 stupnjeva.

Meteorologinja Petra Mikuš Jurković je za HRT prognozirala da će idućih dana na Jadranu biti stabilno i sunčano. Vrlo toplo će biti i noćima, a po danu vruće. Sunčano će prevladavati i na kopnu, no moguća je kratkotrajna jutarnja magla. Temperature rastu pa će za vikend posvuda opet biti vruće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 12:46