IZMJENA PRAVILNIKA

Otkrivamo: Sedlarova kći i prije Akademije bila zaposlena na mjestu koje nije postojalo

Bila je na radnome mjestu za koje uopće nije dobivena suglasnost resornih ministarstava
Jakov Sedlar
 Bruno Konjević/Cropix

Emili Ema Sedlar, kći Jakova Sedlara, savjetnika za kulturu rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa, prije nego što će je Akademija likovnih umjetnosti 3. veljače zbrinuti na dotad nepostojeće radno mjesto stručne savjetnice za odnose s javnošću, jer im je to nasušna potreba zbog koje je u prosincu morao biti mijenjan i Pravilnik o ustroju radnih mjesta i sistematizaciji poslova, bila je zaposlena na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Taj je posao također dobila u nategnutim okolnostima koje bude sumnju da se zapošljavanje kćeri savjetnika za kulturu rektora Sveučilišta odvijalo mimo voznog reda. Sedlar je na TTF-u zaposlena u proljeće 2020., tijekom mandata bivše dekanice Gordane Pavlović, na radnom mjestu koje također uopće nije postojalo, niti je za njega dobivena suglasnost resornih ministarstava znanosti i obrazovanja te rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Javni natječaj

Dekanica TTF-a Anica Hursa Šajatović rekla nam je da je ugovor o radu s Emili Emom Sedlar sklopljen nakon provedenog javnog natječaja temeljem suglasnosti Sveučilišta, a sredstva za plaću ne isplaćuju se iz vlastitih sredstava Fakulteta.

- Gđa Emili Ema Sedlar zaposlena je na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu u lipnju 2020. godine. Ugovor s gđom Sedlar sklopljen je za radno mjesto stručnjakinje za odnose s javnošću, a radno mjesto je ustrojeno kao nadopuna postojećem Pravilniku o ustroju radnih mjesta odlukom Fakultetskog vijeća Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

S obzirom na potrebu tog radnog mjesta ono je sadržano i u Prijedlogu Pravilnika o ustroju radnih mjesta na Tekstilno-tehnološkom fakultetu koji je u to vrijeme bio na javnoj raspravi - rekla je dekanica.

A prijavu o nepravilnosti u provedbi javne nabave za snimanje filma "Počasni doktori Sveučilišta u Zagrebu" Jakova Sedlara ovih je dana Ministarstvu gospodarstva uputio Robert Faber s FF-a.

Žurnost

Faber je prethodno temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama od naručitelja filma, Sveučilišta, dobio dio dokumentacije o provedbi javne nabave, procijenjene vrijednosti od 159 tisuća kuna, pri čemu je uočio niz nepravilnosti koje upućuju na to da se jednostavna nabava nije provela na način propisan Pravilnikom. Kako stoji u prijavi, pozivi na dostavu ponuda nisu upućeni na dokaziv način.

"U obrazloženju je navedeno da su zbog žurnosti te zbog prirode posla izvršitelja pozivi na dostavu ponuda upućeni usmeno, odnosno telefonom, te da zbog toga ne postoji dokaz da su ponude poslane", stoji u prijavi u kojoj je navedeno da je Sveučilište nabavu provodilo u srpnju 2018., a Sedlarov film naručen je u svrhu obilježavanja 350. obljetnice Sveučilišta, održane početkom studenoga 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 20:51