PUNE SU GA MREŽE

Otkriveno tko je lik sa šeširom koji se nadvija nad upucanog Trumpa: ‘To je čuveni Pittsburgh Man‘

Pristalice QAnona čak vjeruju da je Fusca zapravo John F. Kennedy Jr. koji je 1999. lažirao svoju smrt i živi na tajnom zadatku

Vincent Fusca, zaokružen

 Hu Yousong/xinhua News/profi/Hu Yousong/xinhua News/profimedia

Pregledavanjem snimke trenutka napada na Donalda Trumpa ne možete ne primijetiti osebujnog tamnoputog lika u sakou i šeširu, koji prilično mirno i fokusirano promatra prizor, potom se čini da nešto tipka na mobitelu, snima video, a onda se pridružuje publici u navijanju nakon Trumpova podizanja šake.

Iako na prvu možda izgleda kao prerušeni član osiguranja, to je republikanac Vincent Fusca, gorljiv pobornik Donalda Trumpa i njegove politike, redoviti sudionik na njegovim skupovima te osoba povezana s teorijama zavjere, posebice onima pokreta QAnon čiji pristalice čak vjeruju da je Fusca zapravo John F. Kennedy Jr. koji je 1999. lažirao svoju smrt i živi na tajnom zadatku.

Vincent Fusca, kojeg zovu i "čovjek iz Pittsburgha" (Pittsburgh Man), vrlo predano podržava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, viđen je na raznim Trumpovim skupovima, često odjeven na prepoznatljiv način s fedora šeširom i sunčanim naočalama, a mediji su popratili kad je 2016. u znak potpore svom kandidatu za predsjednika SAD-a uredio Trump Mobile, oblijepivši bijeli kombi, koji je kupio posebno za tu svrhu, Trumpovim fotografijama i parolama.

Pažnju javnosti privukao je i u proljeće 2022. godine kad je najavio svoju kandidaturu za Senat kao predstavnik Pennsylvanije, no ipak se nije pojavio na glasačkom listiću za republikanske predizbore u svibnju.

Lokalni mediji zabilježili su kad je Fusca počeo prikupljati glasove za svoju kandidaturu za Senat, podsjetivši na spekulacije unutar pokreta QAnon da bi on zapravo mogao biti pokojni John F. Kennedy Jr. Tad je izjavio da je jako zabrinut događanjima u zemlji zbog čega želi svoj "šešir baciti u ring", a kad su ga pitali kakvu budućnost želi osigurati svojoj naciji, svoju viziju usporedio je s crtićem "Jetsons": "Nema rupa na cesti - leteći automobili, bum!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. srpanj 2024 16:25