‘SLUŽBENO JE!‘

Ovo je status o kojem bruji Sisak: ‘Maknut sam zbog budala, liječenih alkoholičara i propalih studenata‘

U tri godine mučenja u kojima sam budali na lijep način pokušao reći da je budala, kaže Dadasović.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zatražila je smjenu predsjednika Gradskog vijeća Siska Bojana Dadasovića iz nadzornih odbora gradskih tvrtki koji joj nije ostao dužan. 

 Robert Fajt/Cropix

Nakon što je po inicijativi gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček (SDP) nedavno smijenjen iz nadzornih odbora lokalnih poduzeća, aktualni predsjednik sisačkog Gradskog vijeća Bojan Dadasović poduljom je porukom na društvenim mrežama objasnio pozadinu svoje smjene i ‘počastio‘ svoje donedavne suradnike prigodnim ‘epitetima‘, poprilično šokantnim čak i za domaće političke prilike.

- Službeno je! Odlukom gradonačelnice grada Siska smijenjen sam iz svih nadzornih odbora. Iza mene su tri godine mučenja u kojima sam pokušao svakoj budali na lijep način i uz nuđenje rješenja reći da je budala - započeo je svoj osvrt Dadasović čije je nezavisna lista na lokalnim izborima 2021. osvojila tri mandata, dok su SDP i HDZ izborili po šest pa je u složenoj postizbornoj kombinatorici Dadasović izabran za ‘šefa‘ gradskog parlamenta zahvaljujući i glasovima SDP-a. Tri godine, nastavlja Dadasović, slušao sam radnike (doslovce stotine!), tražio rješenja i bio pljuvan.

- Vrhunac tog pljuvanja bio je kad su me strojobravari i nesvršeni studenti počeli učiti o pravnim institutima i ismijavati. Sada, Nadzorni odbori su baš onakvi kakvi trebaju biti po kriterijima naše gradonačelnice. Čine ih liječeni alkoholičari, konobarice, propali studenti i stranački poslušnici uz nekoliko osoba koje izuzetno cijenim. Oni su eksperti za bilance, sistematizacije i poslovne planove i oni trebaju kontrolirati direktore - naveo je predsjednik sisačkog Gradskog vijeća.

Zahvalio se na suradnji, kako ističe, ‘troje direktora čija imena ne smijem napisati jer su i oni u velikom strahu na lijepim riječima za rastanak i njihovim razmišljanjima da se u većini stvari slažu sa mnom‘.

- Sve manje vjerujem da za ovaj grad ima spasa! Osjećam veliko olakšanje. Ovo je veliki moj poraz no sutra je novi dan! - dramatično je zaključio Dadasović, čija objava zasad prolazi bez reakcija u sisačkoj politici, dok su mu na društvenim mrežama građani velikom većinom čestitali na iskrenosti i točnosti opisa stanja u gradskim poduzećima.

Zanimljivo je da se Dadasović sredinom 2017. našao u sukobu i s HDZ-om, ali u Glini i s tamošnjom gradskom upravom koju je predvodio tadašnji gradonačelnik Stjepan Kostanjević (HDZ) zbog ukazivanja na nezakonitosti u radu tamošnjeg Gradskog vijeća. Još je zanimljivije da se Dadasović u listopadu 2023. nakon više medijskih istupa o načinu na koji funkcionira dio domaće lokalne politike našao na meti Porezne uprave koja je istraživala Dadasovićevu tvrtku Neokod, a tom prilikom ga je sisačka gradonačelnica uzela u zaštitu poručivši kako se radi o politički motiviranom procesu iz redova HDZ-a. Nije trebalo proći puno vremena da se Dadasović i Kristina Ikić Baniček nađu na suprotnim stranama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 11:02